Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В закладах освіти Святошина відбулись традиційні «Посвяти в першокласники» (фото)

Опубліковано 21 жовтня 2014 року о 15:09
фото

Школа - це дивовижний світ. Є в ньому місце і для напруженої праці, і для розваг та відпочинку. Перші дні навчання маленьких першокласників швидко промайнули. Діти змінилися, навіть трохи подорослішали. За цей короткий час вони познайомилися зі школою, учителями, в декого з’явилися нові друзі. Вони стали справжніми школярами.

І, як винагорода за напружену працю, - традиційне свято для молодших учнів – «Посвята в першокласники».

Гімназія «Академія».

Готуючи музично-розважальну програму для малечі, старшокласники, вчителі та батьки гімназії «Академія» зробили усе для створення гарного настрою та святкової атмосфери.

На святі першокласники давали відповіді на запитання інтерактивної вікторини, читали вірші, виконували хореографічні та вокальні номери.

Інсценізовану казку повчального змісту дітям подарували їх батьки.

Кожен клас мав нагоду отримати перший досвід виступу на сцені.

Традиційно відбулась і урочиста лінійка, де діти дали клятву першокласника, отримали подарунки та почули напутні слова-привітання директора гімназії «Академія» Світлани Петрашенко та своїх класоводів.

А у широку дорогу знань українськими рушниками благословили дітей звичайно ж батьки.

 СЗШ №281.

Урочиста подія 17 жовтня відбулась і в житті  молодших школярів середньої загальноосвітньої школи №281. Серед гостей, що завітали привітати першачків завідуючі та методисти дошкільних установ, отець Михайло, священик храму Живоносного Джерела Казанської Ікони Божої матері. Завітали на урочисту церемонію і казкові герої: чарівна фея - Осінь і дві нерозлучні подруги – Лінь і Одиниця.

Захоплено спостерігали учні, батьки та гості за справжнім дійством, що відбувалося у залі. Оплесками зустрічали і український танок, і дзвінкологолосий спів маленьких школяриків. Із вступом до великої дружної сім’ї, ім’я якій «школа» привітали першокласників чудовою українською композицією вихованці ДНЗ № 203. А на завершення урочистостей директор школи Людмила Цимбал вручила школярам учнівські квитки.

СШ № 185 ім. Володимира  Вернадського.

«Добре, коли у нації є традиції, які зберігаються і передаються із покоління в покоління», - зазначив директор школи Євген Щербаков, вітаючи учнів перших класів на традиційному урочистому обряді «Посвята в школярі».

Цей день першачки запам’ятають на все життя, адже вони стали трошки доросліше, а допомогли їм в цьому їхні перші вчителі та батьки, які також завітали на свято.

А почалася посвята дуже дивно – раптово зникли всі вчителі перших класів, і як не намагалися їх відшукати учні, все було марно. Раптом… прогримів грім, почувся свист, постріли і до зали увірвалися розбійники – пірати. Вони почали глузувати з маленьких учнів, «залякувати» їх, казати, що нічого діти не знають і не вміють, тому вони не можуть отримати звання «школяра».

Учнів врятували справжні добрі феї, які запропонували їм скласти іспити і довести піратам, що вони найкращі учні і гідні навчатися у першому класі. Діти з радістю пройшли усі випробування, а пірати злякалися таких розумників і сміливців і напросилися до них на перевиховання. Звичайно ж, діти залюбки взялися їх виховувати, адже це були їх улюблені вчителі.

Посвяту у школярі провів директор школи №185 Щербаков Євген Миколайович. Кожен учень отримав з рук директора учнівський квиток, значок та футболку з емблемою школи. Після цього директор вручив дітям глечики з кашею – адже тільки після з’їденої разом каші учні можуть називатися «однокашниками»!

Приємно було бачити на святі і батьків, серед яких особливо вирізнявся тато у військовій формі. Ним виявився колишній випускник, а тепер учасник бойових дій в зоні АТО – Роман Ткачук. Для маленької Софійки Ткачук поява тата у такий важливий для неї день стала справжньою несподіванкою – радості та щастю дівчинки не було меж!

На завершення свята Євген Миколайович, як справжній господар великої шкільної родини, благословив усіх першачків запашним святковим короваєм, а батьки провели своїх діток під рушниками в добру та щасливу дорогу знань.

СШ №131

Сьогодні офіційно стали школярами і першачки спеціалізованої школи №131. Уже традиційно після місяця навчання учні молодшої школи беруть участь в урочистій посвяті в першокласники. Цілий місяць вони готують вірші, репетирують художні номери, а класоводи розробляють цікавий для всіх сценарій.

На святі першачки відгадували загадки, виконували пісні, танцювали веселі танці. Оцінили свято і батьки, кажуть дітям це на користь, адже окрім того, що вони весело проводять час, ще й розвиваються.

Хай щастить вам у шкільному житті, справжні першокласники.

 

Джерело: гімназія «Академія», СЗШ №281, СШ №131, СШ № 185 ім. Володимира  Вернадського


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux