Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Ілля Сагайдак особисто перевірив готовність КП ШЕУ до зимового періоду (фото)

Опубліковано 21 жовтня 2014 року о 14:39
фото

За прогнозами синоптиків, зима цього року випереджатиме свої календарні межі, ймовірно, вже нинішньої п’ятниці випаде перший сніг, а температура опуститься нижче нульової позначки.

21 жовтня голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Ілля Сагайдак особисто перевірив готовність техніки, що утримується на балансі КП ШЕУ, до зимового періоду.

Перш за все, районний очільник оглянув парк снігоприбиральних машин та солерозкидувачів. З наявних на балансі підприємства 63-х одиниць техніки у зимовий період використовується 26. Починаючи з 1 листопада, вона буде використовуватися за зимовим графіком експлуатації, яким передбачено цілодобове чергування бригади з 26 водіїв та 8-9 шляхових робітників.

Голова Святошинського району поцікавився технічним станом снігоприбиральних машин, зокрема, ступенем зношеності акумуляторів на них, оскільки в зимовий період це дуже важливий чинник роботи автомобіля.

За словами начальника КП ШЕУ Сергія Каневського, середній вік автомобілів та тракторів, приблизно 13 років, але є й такі, що експлуатуються вже більш 30-ти років. Заміна акумуляторів на деяких видах техніки та закупівля тосолу зараз на порядку денному підприємства. За підрахунками фахівців ШЕУ, на нагальні потреби необхідно близько 640 тисяч гривень та підприємство наразі цих коштів не має.

Ілля Сагайдак з’ясував, чи достатньо підприємство заготовило посипальних матеріалів для використання їх під час ожеледиці. Голова пересвідчився, що на даний час солеангар заповнений вщент: відповідно до розпорядження КМДА, підприємством закуплено 3,5 тис. тон солі, що становить 70% від загальної потреби на весь зимовий період. 

Районний очільник вислухав нарікання керівника ШЕУ на те, що у зв’язку з великою кількістю неліцензованих МАФів навколо станції метро Житомирська та на площі Героїв Бресту підприємству, задля прибирання та вивозу сміття, доводиться додатковий час експлуатувати автомобіль, що лягає зайвими витратами на бюджет.

«Проблема ліквідації незаконно встановлених МАФів є зараз однією з першочергових в районі. Робота в цьому напрямку ведеться постійно і вже найближчим часом ми плануємо домогтися створення умов цивілізованого ведення торгівлі», - зазначив голова і як тимчасове вирішення проблеми запропонував встановити контейнери для сміття аби власники МАФів не засмічували територію навколо своїх закладів. 

Під час огляду КП ШЕУ Ілля Сагайдак з’ясував і те, як опалюється та чи добре обладнане приміщення, у якому перебуває чергова бригада водіїв.

Голова констатував, що парк техніки ШЕУ досить застарілий, а частину її протягом останніх 10 років і зовсім було розукомплектовано.

«За ті кілька місяців, відколи прийшла нова влада, кардинально змінити ситуацію нереально, і те, що техніка зараз придатна до експлуатації, - цілком заслуга працівників ШЕУ. Завдяки тому, що вони докладають у свою справу руки і душу», - визнав очільник Святошинського району.

Ілля Сагайдак пообіцяв озвучити голові КМДА потреби підприємства у новій техніці.

«Звісно, оновлення технічного парку - питання не з простих, але у перспективі воно закладено в числі пріоритетних. Ми обов’язково вийдемо на налагоджений процес утримання доріг та балансових територій з новою технікою, як це й відповідає статусу європейської столиці», - зазначив голова району.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux