Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Святошин готується до відзначення 70-ї річниці визволення України та 71-ї річниці визволення Києва від фашистських загарбників

Опубліковано 24 жовтня 2014 року о 15:19
фото

Нещодавно план районних заходів з нагоди святкування затвердив голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Ілля Сагайдак.

27 жовтня у вестибюлі Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації відкриється художня виставка «Велич народного подвигу».

28 жовтня об 11.00 та 6 листопада о 10.00 за участю керівництва району відбудеться покладання квітів до пам’ятників, пам’ятних знаків і могил полеглих при визволенні Києва та України, зокрема пам’ятника Невідомому Солдату на вулиці Уборевича.

Вахту Пам’яті біля пам’ятників та пам’ятних знаків пронесуть найкращі учні загальноосвітніх навчальних закладів району.

Цими ж днями ветеранський актив району візьме участь в Ритуалі Пам’яті з покладанням квітів до пам’ятника героям – танкістам, стели Перемоги, пам’ятника генералу армії Ватутіну М.Ф., могили Невідомого солдата.

28 жовтня о 12.00 ветеранів району запросять до СШ № 76 (вул. Жмеринська, 8), де для на їх честь відбудуться урочистості з нагоди пам’ятних дат та мітинг-реквієм «Дитячі мрії! Мир на землі».

28 жовтня об 11.00 у відділенні соціально – побутової адаптації Територіального центру соціального обслуговування заплановано проведення лекторію на тему: «Незабутній подвиг народу – героїчне визволення України – ціна Великої Перемоги».

Впродовж жовтня-листопада 2014 року організувати та провести уроки мужності, класні виховні години, науково-просвітницькі заходи, бесіди, конкурси малюнків, дитячих плакатів, вікторини, привітання ветеранів, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, Героїв України, учасників бойових дій вже традиційно взялися в загальноосвітніх навчальних закладах Святошинського району.

В шкільних музеях та бібліотеках вже працюють над оформленням виставок та експозицій, присвячених 70-й річниці визволення України та 71-й річниці визволення Києва від фашистських загарбників.

Книжкові виставки для широкого кола читачів з 27 жовтня по 7 листопада буде розгорнуто в бібліотечній мережі району.

4 листопада о 16.00 в залі Центру культури «Святошин» (просп. Перемоги, 112) на ветеранів чекає святковий концерт «Вам пам'ять герої, Вам честь та хвала…».

Тематичні дні 21-28 жовтня триватимуть і в позашкільних навчальних закладах району.

В підліткових клубах ЦСПК «Щасливе дитинство» відбудеться вже традиційний конкурс читців «Зорять з граніту вічні солдати, болями їхніми пам’ять жива», зустріч з дітьми війни та учасниками бойових дій, екскурсії вихованців до Парку Вічної Слави, виставки дитячих малюнків за прочитаними творами та переглянутими фільмами про війну, тематичні бесіди про визволення Києва від фашистських загарбників, вечори пам’яті та виставки родинних фотографій воєнних років.

Впродовж жовтня листопада районні комунальні служби забезпечать упорядкування пам’ятників, меморіалів, пам’ятних знаків (дощок), військових поховань, пам’ятних місць, пов’язаних з боями за визволення Києва, та місць бойових дій Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років.

Обіцяють в Святошині й надалі забезпечувати ветеранів війни засобами реабілітації, санаторно-курортними путівками, пільговими проїзними листами – талонами, надавати матеріальну допомогу малозабезпеченим громадянам цієї категорії, проводити щорічні профілактичні огляди та медичну реабілітацію ветеранів війни, в тому числі учасників визволення м. Києва.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux