Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

«Рік, який почнеться з чуда, буде щедрим цілий рік». В Центрі у справах сім’ї та жінок «Родинний дім» відбулось дитяче новорічне свято (фото)

Опубліковано 26 грудня 2013 року о 18:18
фото

Новий рік у гості кличуть люди –

Так ведеться споконвік.

Рік, який почнеться з чуда,

Буде щедрим цілий рік.

 

У районі розпочалися новорічні святкування. Серед безлічі цікавих заходів беззаперечне лідерство тримають районні дитячі ранки. Звісно, особлива увага в ці дні прикута до дітей, позбавлених батьківського піклування, тих, які потребують особливого догляду, дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей.

Щоденна увага і турбота, родинне тепло і любов – усе це є життєво важливим для кожної дитини, якого б віку вона не була. Особливо це стосується тих дітей, які з різних причин втратили батьків або якщо родина перебуває у тяжких життєвих обставинах, або якщо дитина перетворилася на «соціальну сироту» - залишилась без батьківської опіки, любові і теплоти ... при живих батьках.

Соціальні сироти - це особлива група дітей, батьки яких внаслідок соціальних, економічних та морально-психологічних причин не виконують батьківських функцій, або просто ухиляються чи відсторонюються від виконання своїх обов’язків щодо неповнолітньої дитини через власну асоціальну поведінку, алкоголізм та наркоманію тощо. Внаслідок цього дитина потрапляє в доволі скрутну кризову ситуацію. Розуміючи, що головною умовою гармонійного розвитку дитини є сімейне виховання, у Святошинському району з 2003 року при Центрі у справах сім’ї та жінок «Родинний дім» був створений єдиний в Києві денний кризовий центр для дітей «Перлина», покликаний допомагати дітям, які проживають у функціонально неспроможних сім’ях. Фахівці кризового центру організовують своїм вихованцям роботу безкоштовних гуртків, надають психологічну, соціально-педагогічну, по можливості, гуманітарну допомогу, здійснюють соціальний патронаж кризових сімей на дому.

Всебічну допомогу в проведенні такої роботи Центру надає районна влада, реалізовуючи в районі соціальні ініціативи Президента України щодо профілактики соціального сирітства. Завдяки цьому щорічно здійснюються сотні дитячих мрій…

Ось і сьогодні, 26 грудня 2013 року до Центру у справах сім’ї та жінок «Родинний дім» Святошинського району м. Києва привітати з Новорічними святами вихованців кризового центру «Перлина» завітали голова Святошинської в м. Києві державної адміністрації Бондар Юрій Іванович, начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Романенко Ірина Олексіївна, директор Святошинського районного у місті Києві центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ірина Григорівна Крижанівська, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту Олександр Анатолійович Тихоневич, перший заступник голови Громадської ради при Святошинській РДА Лєсков Юрій Юрійович, директор туристичної фірми «Travel Force» Ковалок Наталія.

Перед початком свята гості мали нагоду ознайомитися з роботою центру, в якому за 10 років функціонування соціальні послуги отримали понад 400 дітей.

А потім… У веселому хороводі кружляли разом з дітьми Дід Мороз і Снігуронька, а діти намагалися якнайкраще виступити перед своїми довгоочікуваними гостями. Вони співали, танцювали, відгадували загадки, гралися в рухливі ігри, малювали портрет Діда Мороза, і звичайно ж запалювали новорічну ялинку.

«Президент України Віктор Янукович наголошує, що важливим завданням державної соціальної політики є впровадження заходів для соціальної адаптації сімей і дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах», - зазначив звертаючись до присутніх голова райдержадміністрації Юрій Бондар. – Тому посилення роботи з профілактики та упередження соціального сирітства в закладах, де виховуються діти зі складним дитинством, безумовно, є важливим напрямом діяльності влади. Адже більшість дітей, які потрапляють у такі заклади, є сиротами при живих батьках. Набагато ефективніше створити умови й попередити побутові негаразди в родині, ніж потім, зламавши сім’ю і забравши дитину, понівечити її долю. Святошинський район може по праву пишатися тим, що нам вдалося не тільки створити, але й зберегти єдиний в Києві і другий в Україні кризовий центр для таких дітей».

Керівник району щиро привітав малечу та фахівців центру з наступаючими Новорічно-різдвяними святами, побажав їм тепла у домівках, добра та щастя та вручив 20 вихованцям закладу новорічні подарунки.

У кожного з маленьких відвідувачів центру своя життєва історія, проте їх об’єднує одне – держава і влада не залишає їх у скрутну годину, а надає всебічну допомогу і підтримку.

Тож і нам хочеться наостанок побажати дітям: «Хай щастить вам, діти, всюди, хай ростуть з вас гарні люди».

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Святошинської РДА.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux