Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Олександр Кулик проінспектував хід капітального ремонту фасаду СЗШ №297 (фото)

Опубліковано 13 серпня 2014 року о 14:41
фото

13 серпня керівництво Святошинського району провело комісійне обстеження СЗШ №297, що на вулиці Жолудєва, 3-г.

Голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Кулик, заступник голови з гуманітарних питань і соціальних питань Наталя Пазенко, начальник управління освіти Мирослав Корбецький, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Юрій Іщенко, директор навчального закладу Надія Голота та представники підрядних будівельних організацій оцінили масштаб проведення капітального ремонту фасаду школи, часткового ремонту покрівлі, вхідних груп та внутрішніх робіт у приміщенні закладу.

СЗШ №297 побудована в Святошинському районі у 1991 році. Це єдиний в столиці заклад, що святкує свій день народження разом з Днем незалежності держави – 24 серпня. На жаль, за 23 роки свого існування, школа, побудована за одним з найгірших архітектурно-будівельних проектів, зазнала чималих руйнувань.

Якщо внутрішній стан навчального закладу підтримується дирекцією школи за рахунок благодійних внесків батьків, то зовнішній стан будівлі вимагає термінового втручання не лише на районному, але й на міському рівнях.

Наразі в СЗШ №297 навчаються 514 учнів, з них 5 класів для дітей з затримкою розвитку мовлення та вадами зору.

Свого часу заклад вже інспектували представники столичної влади, але навіть за чималої кількості проведених експертиз та будівельних висновків спецінститутів, школа до цього часу залишається сам-на-сам зі своїми проблемами.

В жахливому аварійному стані сьогодні перебуває фасад школи, спроектований неналежним чином, значної біди подвір’ю школи завдають підтоплення через зношеність підземних інженерних комунікацій, пориви каналізаційної мережі наносять шкоду тиру закладу.

Комісією було оглянуто зовнішню територію школи, внутрішній стан приміщення, харчоблок, санітарні кімнати, спортивні зали, класні кімнати та робочі кабінети персоналу школи.

В цьому році з міського бюджету на ремонт навчального закладу виділено 1 млн. 200 тис. грн. Вже визначений і підрядник ремонтних робіт, тож в школі сподіваються, що після вирішення всіх організаційно-документальних питань до кінця вересня ремонті роботи в закладі буде завершено.

Наталя Пазенко зазначила, що до ремонту закладу будуть залучені і депутати мажоритарники Святошинського району. Тож СЗШ №297 і для районної влади, і для представників депутатського корпусу в найближчий час буде пріоритетним об'єктом проведення ремонтних робіт, що вимагають негайних вкладень.

Олександр Кулик та Наталя Пазенко закликали керівника районного управління освіти виставити правильні пріоритети та зробити все можливе для усунення затримок виплат відділенням Держказначейства у Святошинському районі на оплату вже затвердженого проекту ремонтних робіт закладу.

Тож маємо надію, що 1 млн. 200 тис. грн. будуть використані повною мірою на створення комфортних та безпечних умов навчання школярів.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux