Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Олександр Кулик ознайомився з ходом будівництва Свято-Введенського храму на Микільській Борщагівці (фото)

Опубліковано 13 серпня 2014 року о 12:51

13 серпня голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Кулик відвідав з робочим візитом парафію «Введення в Храм Пресвятої Богородиці», що на бульварі Ромена Роллана, 10-а, щоб ознайомитися з ходом зведення центральної храмової споруди церковного комплексу парафії «Введення в храм Пресвятої Богородиці».

З 2000 року нинішній очільник Святошинського району Олександр Михайлович Кулик є головою парафіяльної ради храму «Введення в храм Пресвятої Богородиці» Української Православної Церкви Київського Патріархату, адже саме він, будучи начальником міського управління у справах сім’ї та молоді та депутатом Київради, звернувся до мешканців району з пропозицією – побудувати на бульварі Ромена Роллана храм Божий.

Разом з священиком Сергієм Петленком Олександру Кулику вдалося за лічені години зібрати більше 1500 підписів на підтримку святої справи, а вже згодом вдалося вирішити і питання виділення земельної ділянки під будівництво Свято-Введенського храму та освячено символічний хрест на місці майбутнього будівництва церкви та каплиці.

Так на колишньому пустирі однієї з околиць району на бульварі Ромена Роллана, 10-а з’явився новий православний храм.

Звичайно будівництво великої церкви вимагає багато часу і значних фінансових затрат. Тож першим кроком до здійснення величного будівництва Свято-Введенського храму стало зведення каплиці. Завдяки благодійним коштам доброчинців протягом року будівельні роботи було завершено і вже з осені 2001 року віряни Микільської Борщагівки отримали новий православний храм.

Будівництво нового великого храму розпочалося у березні 2003 року, коли каплиця вже не вміщала всіх прихожан.

За проектом поряд із каплицею, на місці освяченого хреста розпочалося будівництво великого храмового комплексу у стилі українського бароко.

Великий п’ятибанний храм зводиться на пожертви самих парафіян, свідченням чого є численні іменні цеглини благодійників, вмуровані в стіни храму. Наразі вже готові до встановлення всі п’ять куполів храму та ведуться всі необхідні роботи по підготовці споруди до осінньо-зимового періоду.

Настоятель храму отець Сергій провів екскурсію будівельним майданчиком, поділився з очільником району планами на майбутнє та попросив допомоги і підтримки у підготовці храмового комплексу до зими.

Також отець Сергій розповів голові Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації про діяльність недільної школи в парафіяльному будинку, де близько 50 дітей та дорослі, в умовах відсутності води та опалення, вивчають Закон Божий.

Незважаючи на складну економічну ситуацію в державі, будівельний майданчик не законсервований – поточні роботи тривають завдяки участі сотень парафіян, які прагнуть, щоб Свято-Введенський храм якнайшвидше став церковно-архітектурним центром Святошинського району.

Керуючись нагодою, отець Сергій запросив очільника Святошина на святкове богослужіння на честь винесення чесних древ Животворчого Хреста Господнього, свята Всемилостивого Спаса, Пресвятої Богородицi та Семи мучеників Маккавеєвих, більш відоме в народі як Медовий Спас або свято Маковія і яке символізує початок Успенського посту.

Богослужіння розпочнеться близько 11.00 поблизу каплиці «Введення в храм Пресвятої Богородиці» і триватиме до 14.00.

Запрошуємо всіх мешканців Святошинського району на святкове богослужіння.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux