Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У КУП НАНУ розпочато навчальний рік лекцією «Україна - суверенна демократична держава»

Опубліковано 05 вересня 2014 року о 12:33
фото

На виконання листа Державної наукової установи «Інституту інноваційних технологій і змісту освіти» Міністерства освіти і науки України №14.1/10-2681 від 28.07.2014 року було проведено першу лекцію на тему «Україна - суверенна демократична держава». Лекторами в поточних аудиторіях було звернено увагу на найважливіші віхи становлення  незалежної України.

В Конституції Україна визначена як незалежна, суверенна, демократична, соціальна і правова держава (ст. 1). Це положення стало основою побудови держави та правової системи, адже незалежність і суверенність держави створили сприятливі умови для демократичних перетворень, що суттєво вплинули на подальший розвиток прав і свобод людини і громадянина, забезпечили широке міжнародне визнання: підписано серію політичних та економічних угод з іншими державами та міжнародними організаціями, що визначило наше місце у світовому співтоваристві та допомагає політичному і економічному становленню незалежної України.

Забезпечення та гарантування демократичних перетворень в середині держави відбувалося на підставі низки міжнародно-правових актів, які стосуються захисту прав людини, як: «Загальна декларація прав людини», «Конвенція про захист прав людини і основоположних свобод», «Міжнародний пакт про економічні, соціальні та культурні права», «Міжнародний пакт про громадянські і політичні права», «Міжнародна конвенція про ліквідацію всіх форм расової дискримінації» та ін.

Важливість та актуальність даної лекції полягає у тому, що сьогоднішні студенти, а в недалекому майбутньому відомі  юристи; юристи-міжнародники, повинні чітко усвідомлювати своє місце у сучасному світі, місце та роль держави, відзначатися старанністю, сумлінністю, працьовитістю, так і особистими моральними якостями: ввічливістю, повагою до надбання свого народу та світу загалом. Глибокі теоретичні та практичні знання з широкого кола питань дадуть змогу правильно оцінювати реалії, в яких доводиться існувати, давати неупереджену та юридично грамотну, виважену оцінку, у тому числі тим подіям, які сьогодні мають місце на східних територіях України.

Чільне місце в лекції було приділено державній символіці.

Постановою Верховної Ради України: «Про Державний Прапор України» від 28 січня 1992 року затверджено Державним Прапором України національний прапор, що являє собою прямокутне полотнище, яке складається з  двох рівних за шириною горизонтально розташованих смуг: верхньої синього кольору, нижньої жовтого кольору, із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3. Отже, на зображені Державного Прапора України непередбачено зображення малого герба. За винятком  символіки клейнодів влади гаранта Конституції держави – Президента.

Оприлюднені  ректором, професором Юрієм Бошицьким  напрями і перспективи розвитку у Київському університеті права НАН України у 2014 – 2015  н.р. були донесені лекторами до студентства вишу щодо оптимізації навчально-методичної роботи, поглиблення змісту якості наукової роботи, міжнародних зв`язків, удосконалення роботи бібліотеки (електронна бібліотека студента вміщує біля 3тис.повних текстів, поповнити базу новими надходження єдиного в Україні депозитарію з інтелектуальної власності).

Девіз університету як ніколи актуальний для країни: «Вчитися, щоб перемагати».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux