Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Голова Святошинської державної адміністрації ознайомився з роботою спортивного клубу з водних видів спорту «Бригантина» (фото)

Опубліковано 05 вересня 2014 року о 12:27
фото

Нещодавно призначений голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Ілля Сагайдак пропагує здоровий спосіб життя і тому дуже велику увагу приділяє розвитку спорту. Адже тільки здорова нація здатна до примноження здобутків та процвітання добробуту держави. Саме тому одним із нагальних питань є підтримка розвитку спортивного спрямування в закладах освіти району.

Щоб дізнатися, який є досвід і перспективи в цьому напрямку, Ілля Вадимович завітав до відомого в районі та далеко за його межами позашкільного навчального закладу спортивного спрямування – дитячо-юнацького спортивного клубу з водних видів спорту «Бригантина», що на вулиці Великій Кільцевій, 3-А.

Про роботу закладу, його здобутки та ідеї, очільнику району розповів директор закладу, президент Всеукраїнської федерації морських багатоборств та акватлону України, Заслужений тренер України Станіслав Станіславович Загорія.

Станіслав Станіславович розповів про останні досягнення клубу, навантаження, згідно утверджених програм, поділився планами на майбутнє. Також, було детально обговорено проблемні питання, які виникають в процесі організації безперебійної роботи двох басейнів закладу та шляхи їх вирішення.

Керівник «Бригантини» поділився своїми здобутками і розповів про те, як кілька років тому завод «Елекон», що спеціалізується на розробці, конструюванні та виготовленні електроконструкцій, розробив цілу програму по заощадженню електроенергії та звернувся до Київської міської державної адміністрації з пропозицією апробувати програму в освітянських установах столиці.

Для запуску пілотного проекту програми було обрано позашкільний навчальний заклад Святошинського району м. Києва – дитячо-юнацький спортивний клуб з водних видів спорту «Бригантина». І хоча керівництво Київської міської та Святошинської районної в місті Києві адміністрацій дали згоду на впровадження проекту, проте коштів на його реалізацію так і не знайшлося. У вересні 2013 року, на початку нового навчального року, в ДЮСК «Бригантина» та інших басейнах м. Києва виникла проблема з постачанням гарячої води. Адміністрація ДЮСК «Бригантина» звернулась до благодійників та батьківського комітету клубу з проханням допомогти встановити бойлер, щоб окрім повноцінних занять, проводити відпочинково-тренувальні збори денного перебування в ДЮСК «Бригантина» в літній період.

При підтримці Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації було відкрито спецрахунок для забезпечення матеріально-технічної бази ДЮСК «Бригантина» - споруди клубу та відпочинково-тренувального табору «Шквал» на острові Жуків.

Погодилися допомогти і на заводі «Елекон» - допомогли встановити бойлер для забезпечення клубу гарячою водою. Адже в умовах жорсткої економії бюджетних коштів та збереженні енергоресурсів, бойлер став, як знахідка. До речі він приносить, за попередніми підрахунками, економію коштів в 30 тисяч гривень щомісяця, в районі це „перша ластівка”.

Наразі в ДЮСК «Бригантина» функціонують два дитячі басейни, в яких необхідно постійно нагрівати та хлорувати воду. При перебоях з гарячою водою важко пояснити особливо маленьким дітям, що вони не плаватимуть бо немає гарячої води.

Тому перевага у встановленні бойлера є. В ПАТ «Київенерго» є тарифний коефіцієнт за електроенергію в залежності від годин доби. Так, найвищий коефіцієнт діє в денний час, найнижчий - в нічний. Тому використовуючи енергію для підігріву та хлорування води дитячих басейнів в нічний час, можна не тільки заощадити електроенергію, а й повністю відмовитися від постачання гарячої води, що є суттєвою економією державного бюджету.

Наприкінці зустрічі очільник Святошинського району висловив подяку директору закладу: - „Я приємно вражений від побаченого, але, що найцінніше, це небайдужість, активна громадянська позиція та прагнення до конструктивних змін з боку директора закладу. Завдяки таким керівникам можна очікувати позитивних результатів в спорті, навчанні і бути впевненими, що наші діти в надійних, добрих руках. Співпраця та порозуміння з батьками є прикладом для наслідування кожним закладом будь-якої галузі в районі. Саме така позиція повинна бути у кожного керівника і тоді разом ми здолаємо будь-які труднощі, зуміємо консолідувати наші сумісні дії у вирішенні проблемних питань.” 

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux