Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Земля свята під назвою Святошин. День Святошинського району відзначили в бібліотеках ЦБС «Свічадо» (фото)

Опубліковано 30 жовтня 2014 року о 14:40
фото

День Святошинського району відзначили в бібліотеках Централізованої  бібліотечної системи «Свічадо» відділу культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.

У Центральній районній бібліотеці ЦБС «Свічадо» проведений тематичний вечір, у якому взяли участь учні 7-го класу загальноосвітнього навчального закладу № 222 зі своїм вчителем Мінько Н.М. Діти переглянули інформаційну презентацію, створену  працівниками Інформаційного центру  та бібліографами Центральної районної бібліотеки ЦБС «Свічадо». Цікаву  інформацію про сучасне життя та розвиток району розповіла головний бібліотекар О. В. Лисогор.

Присутнім було цікаво ознайомитись з історією рідного району. Діти  дізнались про те, що свою знамениту «мертву петлю» Петро Нестеров виконав на території  нинішнього АНТК ім. О.Антонова, прослухали  уривки з творів М. Булгакова, В. Стуса, У. Самчука, В. Собка у яких згадується  про Святошин.

Під час розмови про рідний район діти згадали  героїв «Небесної сотні», загиблих активістів під час кривавих подій у Києві у лютому 2014 року, коли було вбито десятки людей. Серед них є мешканець Святошинського району міста Києва – Мовчан Андрій Сергійович, якому було лише 34 роки.

Олена Володимирівна розповіла дітям, що навесні 2014 року   висаджено  саджанці молодих дерев  на «Алеї Небесної Сотні»  по вулиці сім’ї Сосніних в Святошинському районі міста Києва.  Ідея увіковічити пам’ять про загиблих на Майдані Героїв спала на думку лідерам учнівського самоврядування Святошинської районної  асоціації «Старшокласник».

У парку на вулиці Відпочинку громадські активісти, політики та відомі кияни висадили алею Пам'яті українським військовослужбовцям, які загинули під час антитерористичної операції. Всього посадили 20 краснолистних кленів. 

Присутні також дізнались, що боронити рідну землю від терористів пішли патріотично налаштовані мешканці Святошинського району. Шість героїв вже ніколи не повернуться до своїх родин: Висоцький Павло Миколайович (1981 р. н.), Єременко Андрій Віталійович (1979 р. н.), Момот Ігор Федорович (1965 р. н.), Петросян Оганес Арутюнович (1973 р. н.), Лукашук Андрій Степанович (1986 р. н.), Стрельчук Павло Володимирович (1973 р.н.).

П’ятеро захисників нашої держави: Автюхович Артур Олегович (1987 р. н.), Василенко Сергій Михайлович (1983 р. н.), Мазур Олександр Валерійович (1986 р. н.), Мовчан Андрій Михайлович (1985 р. н.), Мельниченко Микола Леонідович (1983 р. н.)  отримали серйозні поранення в зоні АТО й нині проходять складний процес реабілітації.

Про Святошинський район розповідали також своїм користувачам у бібліотеці для дітей «Книжкова світлиця». Бібліотекар І категорії Н. Л. Мовчан розповіла присутнім про визначні місця Святошина, про видатних діячів, творчість та діяльність яких пов’язана з нашим районом. Присутнім було цікаво дізнатись про архітектурні пам’ятники рідного району та майстрів-архітекторів, які працювали над створенням образу Святошинського району. Присутні також мали змогу переглянути краєзнавчу презентацію про район.

Заходи, присвячені Дню Святошинського району, проведено у кожній бібліотеці ЦБС «Свічадо»: розгорнуто різнопланові книжкові виставки; до уваги користувачів представлені бібліографічні, літературні та електронні матеріали, які розповідають про  Святошинський район.

Шановні користувачі! «Земля свята під назвою Святошин» - це район в якому Ви мешкаєте, скористайтесь можливістю – ознайомтесь з його історією. Бібліотеки нададуть Вам таку можливість.

 

Джерело: відділ культури  та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux