Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Юні святошинці відвідали 9-ту державну пожежно-рятувальну частину

Опубліковано 17 серпня 2017 року о 16:23
фото

Тривають літні канікули. Такий бажаний для кожної дитини період, коли часу на дозвілля з'являється більше, а батьківського контролю — відповідно менше. На жаль, окрім веселощів, влітку на дітей також чекає і безліч небезпек. З початку сезону відпочинку почастішали випадки, коли діти самостійно вирушають на місцеві ставки та річки, до лісу або ж залишаються вдома самі. У такому випадку в рази зростає ризик потрапити у халепу, і, як наслідок, стрімко підвищуються показники надзвичайних подій за участю дітей. Нерідко дитяча допитливість може призвести до травмування, і залишок літніх канікул маленьким дослідникам доводиться проводити на лікарняному ліжку. Величезною небезпекою є для дитини пустощі з сірниками та страшні наслідки від таких ігор.

Як свідчить статистика, протягом січня-липня 2017 року кількість пожеж у м. Києві в порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшилась на 29,29% (3465 проти 2680).По району кількість пожеж збільшилась на 65,09% (383 проти 232).

Кількість загиблих на пожежах, у порівнянні з минулим роком, зменшилась на 33,33% (2 проти 3), на жаль серед загиблих є дитина. Кількість травмованих на пожежах збільшилась, в порівнянні з минулим роком, на 83,33% (6 проти 1). Статистичні дані невтішні, тому, рятувальники проводять профілактичну роботу з підростаючим поколінням не тільки в період навчального року, але й колі діти на канікулах, запрошуючи дітей до пожежних частин.

Так, 17 серпня в гості до рятувальників 9-ї ДПРЧ ГУ ДСНС України у м. Києві завітали вихованці дитячого табору «ПриколКампанія» на базі кафе «Смачнісімо». Під час екскурсії вони дізналися про пожежну безпеку та про професію вогнеборця. Співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій проінформували дітей про пожежі та надзвичайні ситуації на території району, а також випадки травмування дітей внаслідок цих подій. Особлива увага учнів була зосереджена на дотриманні заходів безпеки при виявленні незнайомих підозрілих предметів, що можуть містити вибухівку.

Далі рятувальники ознайомили учасників екскурсії з технічними можливостями пожежного автомобіля. Фахівці розповіли школярам, скільки води вміщає машина, яким чином вогнеборці долають пожежу, ліквідовують наслідки дорожньо-транспортної пригоди чи природного лиха. Розповідь супроводжувалася демонстрацією спорядження пожежних.

Найактивнішими під час екскурсії виявилися хлопці. Вони прагнули не тільки роздивитися спеціальне обладнання вогнеборців, а й спробувати його в дії. Зокрема, юнаки під пильним наглядом рятувальників приміряли протигаз та апарат на стисненому повітрі.

Особовим складом 9-ДПРЧ було продемонстровано роботу гідравлічних ножиць. Загалом же всі школярі не знехтували можливістю посидіти в пожежному авто й сфотографуватися на пам’ять, отримавши при цьому лише позитивні враження.

Джерело: Святошинське РУ ГУ ДСНС України в м. Києві


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux