Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Вітання голови Святошинської РДА Володимира Каретка з Днем знань

Опубліковано 01 вересня 2018 року о 07:04
фото

Дорогі друзі!

1 вересня, цей урочистий день по праву вважається всеукраїнським святом, адже кожний з нас пройшов цей нелегкий, будемо відвертими, шлях. Для кожної дитини це перехід зі світу безтурботності до відповідального, а подекуди й вирішального періоду життя – періоду навчання, визначення з майбутнім фахом, формування себе як особистості, набуття знань та навичок, що допоможуть торувати шлях до успішного майбутнього.
Цього року День знань є унікальним. Україна стоїть на порозі масштабної освітньої реформи «Нова Українська школа», у рамках якої запроваджено новий Державний стандарт початкової освіти, реалізується проект «Новий освітній простір»: у навчальному процесі будуть застосовуватися інноваційні підходи, зміниться методика навчання, будуть використані в навчальному процесі новітні технологічні можливості. Але, я вважаю, головне в цій реформі – активне і беззаперечне залучення батьків до навчального процесу. Ми категорично відмовляємося від принципу «школа повинна виховувати дитину», який дозволяв батькам перекладати значну частину відповідальності за дитину на школу. Сумлінні батьки повинні бути в курсі всіх досягнень, проблем, життєвих пріоритетів власної дитини. У першу чергу у батьків дитина повинна шукати підтримки, допомоги, розуміння, саме сім’я виховує з дитини свідомого громадянина, добропорядну особистість. А школа радо допоможе і дітям, і їх батькам, дасть фахові базові знання й навички, що знадобляться в житті й допоможуть визначити своє місце в ньому.
Але є і ще одна причина вважати цьогорічний День знань особливим: сьогодні в українській столиці стартує унікальна акція, ініційована Національним олімпійським комітетом України, - Всеукраїнський Олімпійський урок. Не секрет, що розвиток спортивної інфраструктури – пріоритетний напрям у діяльності Святошинської РДА. Про це сказано немало, та конкретні справи красномовніші за слова: за два роки в районі з’явилося 15 футбольних полів (найбільші стадіони розташовані в школах №№ 196, 72 та 254), до кінця поточного року в районі з’являться ще 7 футбольних майданчиків. Розвиток фізкультури та спорту і залучення до них якомога більше громадян – запорука здоров’я нації, а особливо її майбутнього – наших дітей. І я дуже сподіваюся, що об’єкти спортивної інфраструктури закладів освіти стануть осередком зацікавленості, об’єднання учнів та виховання в них дисциплінованості, справжніх «бійцівських» якостей, наполегливості та волі до перемоги.
Тож, хочу привітати усіх членів освітнього процесу – педагогів, учнів та їх батьків – з початком нового, у тому числі і в якісному сенсі, навчального року! Побажати вам якомога більше цікавого, яскравого, захопливого в Новій Українській Школі. Першим завжди найважче, але їм і найцікавіше: стільки незвіданого, є плацдарм для новацій та експериментів! Тож бажаю всім успіхів на цій ниві, творчої наснаги й терпіння!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux