Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

«Від перемоги до перемоги». У загальноосвітній школі № 206 завершується тиждень історії (фото)

Опубліковано 24 жовтня 2014 року о 11:24
фото

Останній навчальний тиждень у середній загальноосвітній школі № 206 – тиждень  педагогічної майстерності учителів історії.

Розпочали його історичним брейн-рингом “Стародавній Єгипет” учні 6-х класів, далі естафету прийняли семикласники, і учні 7-Б класу (капітан - Самойленко Кирило) стали переможцями у цьому конкурсі.

Проте найяскравішим і найбільш захоплюючим став виступ учнів 11-их класів. Випускники - і цим все сказано: креативний підхід, глибина мислення, цілеспрямований пошук. Учні 11-их класів під керівництвом учителя історії Макаровець О.В. підготували історичний перфоменс “Слава вам, хоробрі, слава вам, безстрашні”, присвячений 70-річчю визволення України.

Пристрасне вступне слово Олени Володимирівни наче окрилило її вихованців. Їх виступи були присвячені нашій перемозі 1944 року: визволенню Харкова, Донецька, Одеси, Києва, Севастополя, Львова. Через усю Україну пройшов маршрут визволення і відбудови народного господарства. Назва міст і селищ, великих і малих підприємств, що ставали до ладу на щойно визволених територіях. Присутні на цьому заході могли потрапити на засідання політбюро, де розглядалися питання державної ваги, де головнокомандуючому доповідали міністри, генерали. “Все для перемоги!”

А ось у землянці напередодні визволення Києва. Військові командири найвищих рангів обговорюють операцію під Лютежем. “Даєш Київ!” – такий наказ одержують воїни – і починається історичне форсування Дніпра. 6 листопада 1943 р. Київ було визволено від ворога. Величезна ціна була сплачена народом за перемогу ,  проте перемога прийшла.

А попереду був ще майже рік війни… Бої, перемоги і поразки, загибель тисяч солдатів. Проте переможний стяг над усією Україною  затріпотів 28 жовтня 1944 року.

Щиро і захоплено розповідали про це учні 11-их класів, а присутні бачили і справжню військову форму років війни, і гасову лампу у бліндажі, і хоробрість воїнів-визволителів. Фотоматеріали далеких років, висвітлені на мультимедійній апаратурі, ніби повертали у минуле, у вир буремних років.

Як у справжньому бою, виглядали командармами Вісьолкін Дмитро та Файзрахманов Артем. Переконливими і піднесеними були юнаки і дівчата Запорожан Ауріка, Лаговська Юлія, Філоненко Олександра, Харченко Ярослав. Тепло і щиро звучали спогади про визволення Одеси з уст Рудницької Ольги. І особливого щему, особливої піднесеності дійству надавав музичний супровід Андрія Топорівського – ніби музичні позивні кожного визволеного міста долинули до присутніх.

Макаровець О.В. зуміла наче крізь десятиріччя пронести стрічку боротьби і звитяги до наших напружених воєнних днів, щоб запевнити: як і тоді, у 1944 році, перемога буде за нами, бо наш народ веде війну справедливу, боронить мир і життя на землі України.

Слава героям! Слава Україні!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux