Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В СЗШ №253 відбувся конкурс малюнків (фото)

Опубліковано 04 травня 2016 року о 09:58
фото

Чорнобиль... Чорний біль нашої землі. І скільки б не минуло років, все одно це слово полум’янітиме чорним вогнищем скорботи.

28 квітня 2016 року, в СЗШ №253 відбувся конкурс малюнків, авторських віршів, відео робіт або презентацій, приурочених 30-ій річниці Чорнобильської катастрофи серед учнівської молоді закладів освіти Святошинського району.

Конкурс традиційний, він проходить у Святошині вже 22 роки . Цьогоріч участь у конкурсі взяли учні 16 загальноосвітніх шкіл Святошинського району.

Програма заходу була надзвичайно насичена, адже Чорнобильська трагедія не зникає з пам’яті людської ось уже 30 років, в кожному серці відгукуються дзвонами відлуння чорного квітня 1986-го, а українці розділяють одне горе на всіх.

Учасники та гості заходу ознайомились з - презентаціями «Герої мого роду», було представлено творчі роботи учнів СЗШ №253 та СЗШ №131, в загальній кількості 5 робіт, в яких діти мали змогу розповісти про своїх рідних, близьких і знайомих, яких торкнулось лихо Чорнобиля, поділитись власними роздумами про Україну до та після Чорнобиля.

Ознайомились члени журі і з виставкою учнівських малюнків, де відтворено дитяче сприйняття проблеми Чорнобиля із закликом до дорослих зберегти для своїх дітей здорове майбутнє.

На виставці представлено 68 дитячих робіт. Виставка зручно розмістилася в актовій залі школи, де її із задоволенням зможуть переглянути батьки, друзі й однокласники юних художників.

В дитячих роботах поєдналися оригінальність осмислення теми, синтез різних технік малювання та високий рівень виконання робіт. А головне, усі учасники конкурсу змогли проникнутися тематикою відповідальності людей за свої дії відносно природи, необхідності дотримуватися умов безпечного проживання на забруднених радіацією територіях та неминучого відродження цих квітучих країв у майбутньому.

Не менш цікавим виявився і конкурс авторських віршів та відеороликів серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів району.

У своїх короткометражних сюжетах учні СЗШ№253, СШ №317, СЗШ №297, СЗШ№230, Київської гімназії № 154 підготували 18 робіт в яких правдиво відтворили події того чорного квітня, передали нестерпний біль і безсилля перед бідою, що без перебільшення, розчинилась в людях.

«Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною. Чорнобильська трагедія жорстоко нагадує нам про те, що люди ще не зовсім освоїли могутню енергію атома. Мені надзвичайно приємно, що наша молодь приділяє велику увагу тій страшній трагедії, що спіткала наш народ 30 років тому. І хоча знають вони про неї лише з книг, документальних фільмів та розповідей очевидців тих сумних подій, вони так щиро сприймають чужий біль, як свій, знають та вболівають за трагічне минуле рідної держави, а отже є надія, що їх квітні будуть лише кольоровими», - висловила сподівання член журі конкурсу, начальник відділу з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю Ірина Романенко

15 учнів СЗШ № 253, СЗШ№297 , СЗШ№215, СШ№ 96, Київської гімназії №154, СШ №304 написали власні вірші в яких передали проблему і масштаби трагедії, що спіткала Україну 30 років тому, для них це не просто історія – це частинка і їхнього життя. Минуло 30 років, чорний день Чорнобильської трагедії продовжує хвилювати і тих, кого він зачепив своїм недобрим крилом, і тих, хто пізніше народився далеко від покривдженої, землі. Цей день не минув безслідно, він розплодив по світу багато трагедій; він буде завжди об'єднувати всіх одним спогадом, однією печаллю, однією надією.

Сумні дзвони Чорнобиля дзвонять, розносячи світом своє тривожне калатання, оповіщаючи, що горе Чорнобиля, сльози Чорнобиля — це лихо не тільки українського народу. Це стосується кожного, хто живе на Землі. А ще дзвони Чорнобиля попереджають: «Люди! Пам'ятайте! Не дайте спалахнути на землі атомній пожежі. Вона не пощадить нікого».

 

Джерело: СЗШ №253 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux