Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Увага! Допоможемо солдатам повернутися на службу

Опубліковано 15 лютого 2018 року о 15:52
фото

У цей нелегкий для країни час боротьби з сепаратизмом і агресією на Сході велика кількість патріотів України героїчно виконує свій військовий обов'язок у рядах Збройних Сил України. Але є громадяни, які ганьблять високе звання захисника Вітчизни, самовільно залишаючи військові частини, тобто вчиняючи дезертирство.

Святошинський районний у місті Києві військовий комісаріат посилив роботу з місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, представниками духовенства, трудовими колективами, громадськими організаціями, родичами, друзями та знайомими, сусідами військовослужбовців, що залишили місця служби, для повернення останніх до військових частин.

Ця інформація щодо розшуку військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини чи місця несення служби, може сприяти поверненню цих синів України до військових частин. У разі нез’явлення до військових частин дії зазначених далі осіб матимуть ознаки злочину, що підпадають під кримінальну відповідальність за такими статтями:

ч. 3 ст.407 Кримінального кодексу України (самовільне залишення військової частини або місця служби, а також нез’явлення вчасно на службу без поважних причин тривалістю понад один місяць) - караються позбавленням волі на строк від двох до п’яти років;

ч. 1 ст. 408 ККУ (дезертирство, тобто самовільне залишення військової частини або місця служби з метою ухилитися від військової служби, а також нез’явлення з тією самою метою на службу у разі призначення, переведення, з відрядження, відпустки або з лікувального закладу) - караються позбавленням волі на строк від двох до п'яти років;

 ч. 3 ст. 408 ККУ (дезертирство, вчинене в умовах особливого періоду) - карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Мешканці м. Києва повинні усвідомлювати, що їхній сусід, родич, знайомий, який залишив місце служби, скоїв військовий злочин, та вжити заходів до надання допомоги такому громадянину повернутися до військової частини, до своєї військової родини.

Список зареєстрованих у Святошинському районі м. Києва військовослужбовців, які самовільно залишили військові частини (місця служби)  або не вийшли на військову службу  та перебувають у розшуку по м. Києву станом на 17.01.2018

Військове звання

ПІБ

Дата самовільного залишення частини

старшина

 

ОВЕРЧЕНКО

Андрій Сергійович

 

25.06.2015

солдат

 

МЕЛЬНИКОВ

Юрій Юрійович

30.01.2015

солдат

 

ЯСОВ

Максим Олександрович

16.11.2015

солдат

 

ВАСИЛЕНКО

Валерій Анатолійович

08.10.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Військовий комісар Святошинського

районного у місті Києві військового комісаріату

полковник                                                                                        В.Ф.ЛІХТІН 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux