Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Українські солдати – герої наших днів…

Опубліковано 20 серпня 2014 року о 09:48

Ніхто крім Вас - не захистить країну!
Ніхто крім Вас - не спинить цю чуму!
Б'єтеся Ви за рідну Україну,
У цю годину для усіх страшну.
Герої
 Ви і це вже безсумнівно,
Хай Вас Господь від
«Градів»  береже,
Ви робите все з честю не картинно,
Ви - ПАТРІОТИ - це саме головне!

 Ілля  Марченко

У новітній історії України було багато неоднозначних політиків, чиновників-корупціонерів і навіть один президент-втікач. При цьому країні хронічно не вистачало позитивних героїв - людей, про яких можна було б написати в підручниках для науки нащадкам, ввести їх в пантеон легендарних особистостей.

Майже за три місяці антитерористична операція на Донбасі принесла Україні декілька сотень жертв, тисячі поранених, десятки тисяч вимушених переселенців і безліч справжніх героїв. Про деяких із них, чиї історії і вчинки сповна могли б стати матеріалом для майбутніх підручників історії нової України йдеться в матеріалах книжкової виставки, яка розгорнута в Центральній районній бібліотеці Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» управління культури, туризму та охорони культурної спадщини (вул. Ромена Роллана,13-в): «Герої не вмирають, їх імена залишаться в віках».

Користувачі бібліотеки отримали можливість дізнатися про життя і подвиги таких людей, як:

Павло Чорій – миколаївський десантник з 79-ої аеромобільної бригади, міг би залишитися в пам'яті своїх товаришів по службі як один з безлічі снайперів. Але став героєм.

Армен Никогосян – лікар. Організував бригаду реанімобіля, яка регулярно виїжджає в найгарячіші точки АТО, рятуючи українських солдатів.

Тетяна Ричкова  – волонтер. Збирає гроші для армії, а потім розвозить продукти і амуніцію прямо на позиції сил АТО .

Петро Дудник – пастор церкви Добра звістка.  Допоміг виїхати з окупованого сепаратистами Слов'янська більше 1 тис. мирних жителів.

Тарас Сенюк – підполковник, командир першого аеромобільно-десантного батальйону 95-ї  аеромобільної бригади.  Коли його підрозділ попав в засідку, ціною власного життя врятував підлеглих.

Юрій Бірюков (Фенікс) – волонтер.  За час АТО заснував найбільший приватний фонд допомоги українській армії .

Надія Савченко – старший лейтенант, пілот бомбардувальника СУ-24.  У складі добровольчого батальйону рятувала поранених товаришів, попала в полон, де трималася як дійсний патріот.

Сергій Кульчицкий – генерал-майор, колишній начальник Управління бойової і спеціальної підготовки Нацгвардії України.  Особисто брав участь у декількох операціях, загинув в збитому вертольоті.

Костянтин Могилко – підполковник, командир ескадрильї «Блакитна стежа» 15-ої бригади транспортної авіації Повітряних Сил України. Коли його транспортний АН-30 підбили терористи в небі  над  м. Слов'янськ, він зумів відвести літак убік від житлових кварталів. Загинув при падінні крилатої машини.

Андрій Білецкий – командир добровольчого батальйону «Азов».  Особисто ініціював, розробив і разом з товаришами здійснив операцію по звільненню Маріуполя від терористів.

Особливою популярністю серед читачів користується виставка інтернет- публікацій  патріотичної української поезії «Приєднуйся до тих, хто пам’ятає …».

 

Джерело: управління культури, туризму та охорони культурної спадщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux