Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У спеціалізованій школі № 185 відбулося засідання педради, темою якої стали «Шляхи вдосконалення компетентності вчителя в умовах сучасної школи» (фото)

Опубліковано 31 жовтня 2014 року о 17:04
фото

Виховати компетентного творчого учня може лише компетентний і творчий вчитель. Педагогічний колектив сш № 185 ім. В. Вернадського, ро­зуміючи важливість і складність про­блем, що постають перед ним в умовах сучасної школи, працює над удосконален­ням навчально-виховного процесу, над формуванням особистості вчителя, його педагогічної майстерності. Тому не дивно, що головною темою чергової педагогічної ради, яка відбулася 28 жовтня 2014 року, особливу увагу було приділено питанню підвищення професійної компетентності вчителя. Цій багатогранній темі була присвячена доповідь заступника директора Васильєвої О.А.

Доповідач наголосила, що саме професійна компетентність педагога стає запорукою вдосконалення навчально-виховного процесу в школі загалом. Адже учитель – людина публічна, його фахові та загальнолюдські здібності є предметом обговорення серед колег, учнів, батьків і навіть пересічних громадян. Тому кожен вчитель не повинен стояти на місці, а постійно «оновлюватися», самовдосконалюватися, формувати свій індивідуальний стиль роботи, та опираючись на загальні методологічні засади розробляти свої власні способи досягнення навчально-виховної мети, забезпечуючи при цьому якість і ефективність своєї професійної діяльності.

Цю думку вдало продовжила наступний доповідач – вчитель фізики Тетерук Н.П., яка на конкретних прикладах зі своєї педагогічної діяльності продемонструвала присутнім, як вона працює з учнями 5-7 класів над вдосконаленням уже їхніх компетенцій. Мова йшла  про компетенції політичні, соціальні, ті, що стосуються життя в полікультурному суспільстві, ті, що визначають володіння усним і писемним спілкуванням, та ті, що реалізують здатність і бажання вчитися протягом усього життя.

Багато уваги було приділено у виступах інших доповідачів, серед яких вчитель української мови та світової літератури Лупішко Т.М., вчитель інформатики Марховська І.В. та вчитель початкової школи Кобелєва Л.І., нестандартним методикам та прийомам, які допомагають учням не тільки засвоювати матеріал, а й вчитися узагальнювати, робити свої власні висновки та спостереження, аналізувати, порівнювати та систематизувати.

Бути компетентним означає бути здатним мобілізувати в певній ситуації отримані знання й досвід. Це однаково стосується і вчителів, і учнів. У вчителів сш № 185 ім. В. Вернадського достатньо розвинутий методичний арсенал традиційних і нетрадиційних форм і методів ви­кладання. Крім того вчителі постійно залучаються до участі у проектах, конкурсах, фестивалях, конференціях, семінарах.

У своєму заключному слові директор школи Щербаков Є.М. побажав усім присутнім, щоб галерея їхніх професійних перемог та досягнень постійно поповнювалася новими ракурсами, а самоосвітні кейси та портфоліо  – новими методами, прийомами, інноваціями, що у свою чергу сприятиме успішній реалізації компетентнісного підходу та модернізації навчально-виховного процесу у школі в цілому. 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux