Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У КДШМ №8 пройшов ІІ Всеукраїнський конкурс пам’яті Миколи Тимохи (фото)

Опубліковано 13 лютого 2017 року о 17:28
фото

10-11 лютого 2017 року у Київської дитячої школи мистецтв №8 відділу культури та охорони культурної спадщини проходив ІІ Всеукраїнський конкурс виконавців на духових та ударних інструментах пам’яті Миколи Тимохи. 

Конкурсні прослуховування розпочинались о 10 годині та проходили на двох концертних майданчиках: актова зала – інструментальні ансамблі, ударні, мідні духові інструменти, саксофон, фагот, гобой та у малій залі – флейта, кларнет.

В мистецькому змаганні взяли участь та отримали яскраву перемогу і юні вихованці дитячої школи мистецтв №8:

І місце у номінації «дерев’яні духові інструменти» І вікова категорія – Кравченко Крістіна (клас флейти, викладач Шапочкіна Аріна Сергіївна, концертмейстер Амонс Тетяна Вадимівна);

І місце у номінації «ударні інструменти» І вікова категорія – Курза Андрій (викладач Наіт Буда Мунір, концертмейстер Коротаєвська Іванна Яківна);

І місце у номінації «інструментальні ансамблі» – ансамбль учнів у складі: Литвиненко Ольга, Мамедов Азер, Полегенько Кирило (клас ударних інструментів, викладач Наіт Буда Мунір), Медвецька Карина (клас віолончелі, викладач Наіт Буда Галина Миколаївна), Рудковський Михайло (клас фортепіано, викладач Малоштан Яніна Глібівна);

ІІІ місце у номінації «ударні інструменти» І вікова категорія – Литвиненко Ольга (викладач Наіт Буда Мунір, концертмейстер Коротаєвська Іванна Яківна).

Урочисте нагородження переможців конкурсу та яскравий Гала-концерт лауреатів відбувся 12 лютого в актовій залі Дитячої школи мистецтв №8 у якому виступив лауреат Всеукраїнського конкурсу виконавців на духових та ударних інструментах пам’яті Миколи Тимохи інструментальний ансамбль школи мистецтв №8, керівник Наіт Буда Мунір. Ансамбль виконав незабутню композицію Дейва Брубека «Take five». Кожен учасник конкурсу отримав в подарунок – вишукану статуетку і буклет.

Довідково: Микола Іванович Тимоха – видатний кларнетист, диригент, викладач-методист, просвітник, заслужений працівник культури України. Історія цього конкурсу розпочалася від Міського концерту-присвяти на честь Миколи Івановича, життя якого нерозривно пов’язане із розбудовою початкової музичної освіти в місті Києві. Надалі один раз на два роки проводився міський конкурс-фестиваль, який у 2013 році став відкритим, а у 2015 році, в пам’ять Миколи Тимохи, отримав статус всеукраїнського.

Цього року конкурс показав, що поступово зростає кількість дітей, бажаючих спробувати свої сили у творчих змаганнях, та розширюється географія конкурс. Протягом двох днів у конкурсі виступило 140 солістів і 14 ансамблів з майже усіх куточків України – Дніпра, Києва, Львова, Павлограда, Харкова, Шостки, Ужгорода…

Виступи учасників оцінювало авторитетне та доброзичливе журі на чолі із заслуженим діячем мистецтв України, доктором філософії, професором, завідувачем кафедри дерев’яних духових інструментів НМАУ ім. П.І. Чайковського Р.А. Вовком.

 

Джерело: відділ культури та охорони культурної спадщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux