Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

ЦСПК «Щасливе дитинство» запрошує всіх відвідати фотовиставку «Наша спадщина» (фото)

Опубліковано 11 квітня 2018 року о 17:22
фото

 

18 квітня відзначається Міжнародний день пам'яток і визначних місць, започаткований з ініціативи Міжнародної ради з питань охорони пам'яток і визначних місць (ІКОМОС). Рішення про відзначення дати прийнято Генеральною Асамблеєю ЮНЕСКО у 1983 році. В Україні цей день має назву День пам’яток історії та культури. Свято встановлене Указом Президента України «Про День пам’яток історії та культури» від 23 серпня 1999 року, створене на підтримку ініціативи багатьох вчених, архітекторів, реставраторів, працівників державних органів охорони пам’яток історії та культури і спрямоване на підвищення обізнаності громадськості з розмаїттям вітчизняної культурної спадщини та необхідність її збереження для майбутніх поколінь. Україна зробила цивілізаційний вибір європейських пріоритетів, що орієнтовані на повагу і збереження культурно-історичної спадщини. Пам’ятки вітчизняної історії та культури найкраще демонструють загальноєвропейське коріння державної культурної традиції, їх неповторне місце на світовій мапі.

В арт-галереї Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого за адресою вул. Михайла Грушевського, 1 (2-й поверх) по 22 квітня 2018 року експонується фотовиставка «НАША СПАДЩИНА», що містить світлини членів Фотоклубу «9х12»  Любові Котляр, Ольги Левченко, Вадима Обітоцького, Ольги Решетняк, Павла Риболовлєва, Володимира Циби, Андрія Чекановського. Роботи демонструють глядачеві об’єкти давнини світового значення на теренах України, зокрема храми й укріплення, які «маркують» наш шлях серед інших народів.

Фотоклуб «9х12» («Дев’ять на дванадцять») НСФХУ працює в підлітковому клубі естетичного спрямування за місцем проживання по роботі з дітьми та підлітками «Берегиня» (вул. Корольова, 5-а) Централізованої системи підліткових клубів «Щасливе дитинство». Назва фотоклубу відповідає найменшому формату фотопаперу для аматорських знімків і розміру великих професійних слайдів. Основним напрямом його діяльності є неформальна освіта та спілкування, навчальні фотопоїздки, організація фотовиставок учасників і співпраця із фотоорганізаціями України та зарубіжжя. 4 учасники клубу – Чекановський Андрій, Ліщук Ніна, Проданенко Сергій, Середенко Світлана – члени Національної спілки фотохудожників України (НСФХУ). Через клуб пройшли сотні фотолюбителів. Багато вихованців стали  професіоналами. Якщо ви обожнюєте спостереження за навколишнім світом та цікавитесь тим, як за допомогою фотокамери можна зафіксувати його красу, ласкаво просимо до фотоклубу «9х12».

Переглянути експонати фотовиставки «Наша спадщина» можна по 22 квітня:

понеділок - п'ятниця з 09:00 до 20:00;

субота - неділя  з 10:00 до 18:00.

Джерело: ЦСПК «Щасливе дитинство».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux