Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

ТОВ«Святошинжитлосвіт»: «Кілька слів про утилізацію батарейок» (фото)

Опубліковано 07 листопада 2013 року о 16:54

На сьогоднішній час питання екології є як ніколи актуальним, адже наш швидкісне століття технологій щоденно потребує вирішення пов’язаних з проблемами екології питань. Ідучи з впевненістю у майбутнє, хочеться залишати після родючу землю та чисте повітря для нащадків.

В цьому сенсі, питання утилізації батарейок є серйозною темою для обговорення. Для прикладу зазначаємо, що 1 батарейка забруднює 400 л води або 20 метрів квадратних ґрунту.

Куди подіти використані елементи живлення? Це питання не раз виникало майже у кожного з нас. Сьогодні  майже все, від наручних годинників та мобільних телефонів до ноутбуків і машин, працює на батарейках. Предмети, що не мають зовнішнього джерела живлення, потребують батарейок. Проте, якими б зручними батарейки не були з огляду на мобільність, вони не можуть працювати вічно. Вичерпавши свій ресурс, батарейки потребують утилізації.

Всі існуючі на сьогоднішній день елементи живлення наповнені хімікатами, небезпечними для природного середовища. Безпосередня взаємодія кожного з цих хімічних елементів з водою призводить до майже миттєвого її забруднення. Спалення металів сприяє забрудненню атмосфери токсичними випарами, якими ми потім дихаємо. Накопичення відходів на сміттєзвалищах - теж не вирішення проблеми, оскільки корозійні властивості хімічних елементів з часом таки дозволять їм просочитись у ґрунт. Таким чином, середовище стає непридатним для культивування.

На щастя, існують шляхи мінімізації чи навіть ліквідації згубних впливів батарейок на середовище. Один з найпрогресивніших методів – утилізація. Сьогодні така переробка здійснюється тільки уповноваженими організаціями з необхідним устаткуванням. Оскільки в сучасних умовах батарейки вкрай важливі для більшості людей у світі, ніхто не може спростувати глобальності їх шкідливого впливу на середовище. Утилізація не усуває усі проблеми, але значно применшує їх завдяки тому, що дає «нове життя» батарейці, або, принаймні, її частині.

Переймаючись питанням утилізації «корисно-небезпечних» батарейок, працівники ТОВ «Святошинжитлосвіт» оголосили акцію по збору використаних батарейок для подальшої передачі їх на утилізацію і переробку.

Оголошення про наявність відповідної  скриньки – контейнера для збору відпрацьованих елементів живлення розміщені, яка знаходиться на 1-му поверсі приміщення ТОВ «Святошинжитлосвіт (вул. Стуса, 25), розміщені на інформаційних стендах комунального підприємства.

Подібні акції проходять по всій країні завдяки організаційній підтримці громадських організацій «Всеукраїнська екологічна ліга», національний  молодіжний центр «Екологічні ініціативи» та Всеукраїнської дитячої спілки «Екологічна варта».

Сподіваємось, що наша ініціатива знайде відгук у мешканців району і вони активно долучаться до збору використаних батарейок.

Будьмо свідомими! Вкидаймо використані батарейки в спеціальні контейнери!


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux