Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності в МНВК (фото)

Опубліковано 19 грудня 2017 року о 11:26
фото

Найвища цінність суспільства – людина, її життя і здоров’я. Особливо молодь повинна знати про світ небезпек, який її оточує, мінімізувати можливий ризик, жити в гармонії з собою та з природою, вміти свідомо протистояти небезпекам. Життєво необхідно озброїти молоде покоління знаннями, вміннями і розумінням важливості збереження власного життя та здоров’я.

У розв’язанні такої багатогранної проблеми допомагає Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності, який проводився в МНВК з 11 по 17 грудня 2017 р.

У всіх навчальних групах протягом тижня  вчителями проводились міні-лекторії під рубрикою «Це повинен знати кожен». Увагу учнів було зосереджено на дотриманні правил поведінки у зимову пору року: «Обережно, ожеледиця», «Небезпечні бурульки», «Небезпечні забави, тонкий лід», «Переохолодження організму», «Святкуйте безпечно. Петарди».

Вчителями, що супроводжують учнів під час НВП від МНВК до школи та на навчання до МНВК  проводилась Сторінка усного журналу «Твій безпечний шлях до школи у зимовий період в супроводі вчителя» у 8 – 11-х кл. СШ № 185, 304.

Упродовж тижня старшокласники закріплювали знання з Правил поведінки громадян на залізничному транспорті шляхом вирішення ситуативних задач (11-ті класи СЗШ №№ 35, 55) та участі у вікторинах і брейн-рингах: «Безпека в запитаннях і відповідях: правила поведінки громадян на залізничному транспорті» (10-А  ЗСШ № 222), «Правила поведінки в екстремальних ситуаціях» (8-Г, 9-В СШ № 185, 9-В СШ № 304).

З учнівською аудиторією 8 – 9-х класів Чуприн Ю., практичний психолог, провела  ряд бесід  на тему «Селфіманія – крок від хобі до хвороби».  Учні 10 – 11-х класів за заданою тематикою створювали буклети-пам’ятки: «Небезпека екстремальних селфі», «Як не захворіти на селфіманію» (11-А СШ № 185; 11-А СШ № 304).

Коло думок старшокласників було зосереджено навколо сучасних проблем безпеки життєдіяльності  (11-Б СШ № 185). За круглим столом своє ставлення до тютюнопаління висловлювали   учні 10-А класу СЗШ № 222 під час обговорення теми «Чи варто руйнувати власне здоров’я, починаючи палити?». Учні 9-Г класу СШ № 185 взяли участь у диспуті на тему «Ми - капітани на кораблі свого життя», організованому вчителем Ревнюк О.

До Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, 14.12.2017, у МНВК проведено ряд заходів: хвилиною мовчання вшановано пам’ять загиблих ліквідаторів аварії; організовано перегляд відеофільму «Чорнобиль – хроніка важких тижнів»; учні 9-Б класу СШ № 185 написали твір-роздум на тему «Героїчна професія – рятувальник»;  учні 10 – 11-х класів демонстрували електронні презентації за темою “Чорнобиль: трагедія, подвиг і пам’ять (10-А клас СШ №№ 185, 304),; проведено практичне навчання з евакуації учасників навчально-виховного процесу на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

Для учнів 8 – 9-х класів  шкіл № 185, 304 заступник директора з НВР Гордієнко І. провела пізнавальні практичні заняття  на тему: «Правила користування первинними засобами пожежогасіння».

У вестибюлі та на поверхах МНВК оформлено тематичні виставки учнівських плакатів і малюнків.

Проведені заходи допомогли сформувати в учнів свідоме ставлення до свого життя і здоров'я.

 

Джерело: МНВК


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux