Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Спрощено порядок надання субсидій населенню

Опубліковано 21 квітня 2015 року о 09:39
фото

Компанія «КИЇВЕНЕРГО» інформує побутових клієнтів про зміни в програмі державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг, яка надається у вигляді житлових субсидій.

Так, з 1 травня 2015 року діятиме спрощений порядок призначення державної допомоги для населення. Кабінет Міністрів України оприлюднив Постанову від 28 лютого 2015 №106, згідно з якою передбачено: 

подача тільки двох документів – заяви та декларації;

скорочена форма заяви та декларації (тільки одна сторінка для кожного з документів);

термін дії субсидії – 12 місяців (а не тільки в опалювальний період);

автоматичне продовження нарахування субсидій на наступний рік;

можливість надіслати документи звичайною поштою в місцеве управління праці та соціального захисту населення.

Таким чином, головна зміна полягає в тому, що надання субсидії відбуватиметься на підставі двох документів – заяви та декларації. Ці документи заповнюють безпосередньо претенденти на отримання субсидії. Постановою передбачено, що людина, яка заповнює бланки, несе відповідальність за коректність наданих даних про доходи та майно, оскільки ця інформація безпосередньо впливає на рішення про надання субсидії та її розмір.

Заяву заповнює клієнт, на якого відкрито особовий рахунок на оплату житлово-комунальних послуг за місцем реєстрації. Якщо клієнт орендує житло, він має додатково надати до заяви договір найму (оренди) житла.

У заяві необхідно підкреслити, на які види послуг повинна бути надана субсидія та вказати:

- номер особового рахунка, який міститься в договорі на надання послуги або платіжному документі (наприклад, квитанції) на оплату послуг;

- назву організації, що надає послуги;

- повідомити про наявність або відсутність засобів обліку, а саме «є лічильник» / «немає лічильника».

Заповнити декларацію також нескладно. У розділі I зазначаються дані про всіх осіб, що зареєстровані в житловому приміщенні чи про тих, хто в ньому фактично проживає та кому нараховується плата за житлово-комунальні послуги (мова йдеться про осіб, які орендують житло і які вказані в договорі оренди, або для індивідуальних забудовників, будинки яких не введено в експлуатацію). У розділі II заповнюються відомості про усі види доходів. У розділі III вказується інформація про придбання майна або про оплату послуг (якщо оплата була здійснена протягом 12 місяців перед зверненням на суму, що перевищує 50 000 гривень).

Щоб отримати допомогу від держави у вигляді субсидій киянам необхідно звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації. Документи для отримання субсидії можуть бути надіслані до місцевого управління праці та соціального захисту населення звичайною поштою. 

Для більш, ніж 1 млн українських сімей, які отримували субсидії в опалювальний період 2014-2015 років, уряд передбачив їх автоматичне надання на наступний термін без необхідності подавати новий пакет документів та звертатися до органів соціального захисту.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux