Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Представники ЦНАП Святошинського району долучились до обговорення шляхів поліпшення діяльності міського та районних ЦНАП Києва

Опубліковано 24 жовтня 2016 року о 18:01
фото

21 жовтня у Києві відбувся семінар-тренінг на тему: «Діяльність ЦНАП як інтегрованого офісу та децентралізація повноважень з надання адміністративних послуг», організований, за фінансової підтримки Представництва Фонду Фрідріха Науманна в Україні, Центром політико-правових реформ, Центром досліджень місцевого самоврядування (м. Львів) та Департаментом (Центром) надання адміністративних послуг виконавчого органу Київської міської ради (КМДА).

Метою проведення семінару стало обговорення проблематики покращення якості надання адміністративних послуг через вдосконалення роботи центрів надання адміністративних послуг м. Києва з врахуванням нових повноважень, що передані органам місцевого самоврядування у сферах: реєстрації бізнесу, нерухомості, місця проживання, тощо.

Участь у семінарі, для обміну досвідом та з метою визначення шляхів розв’язання актуальних проблем взаємовідносин ЦНАП та центральних органів виконавчої влади (ЦОВВ) щодо передачі повноважень на місця, взяли в.о. начальника та адміністратори відділу (Центру) надання адміністративних послуг Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.

Учасники семінару обговорили можливості вдосконалення роботи ЦНАП і підвищення якості обслуговування, а також отримали роз’яснення щодо законодавчих змін та новацій.

Заступник голови правління Центру політико-правових реформ Віктор Тимощук презентував учасникам заходу стан справ із виконанням Закону України «Про адміністративні послуги», надав експертні коментарі щодо виконання прийнятих законів з передачі повноважень з реєстрації місця проживання, а також реєстрації бізнесу і нерухомості, та зазначив, що децентралізація повноважень щодо надання адміністративних послуг суттєво наблизила ці послуги до людей. Конструктивна співпраця наразі налагоджена з Міністерством юстиції України, Держгеокадастру та Мінекономрозвитку.

Учасники зустрічі висловили надію, що найближчим часом порозуміння буде досягнуто і з Державною міграційною службою України та МВС, зокрема з питань видачі нових ID-паспортів та закордонних паспортів через ЦНАП.

Потребує вирішення також питання спрямуванням 85% адміністративного збору за видачу витягів та інформації з реєстрів Мінюсту з державного до місцевих бюджетів на компенсацію відповідних витрат місцевих органів.

Під час семінару було презентовано й досягнення розвитку мережі ЦНАП у Волинській та Вінницькій областях, відповідно до кращих практик і реалізації нових повноважень.

Не оминули увагою також і професійні аспекти надання послуг, зокрема щодо гарантування належного рівня оплати праці адміністраторів і керівників ЦНАП.

Учасники семінару сформували кілька десятків питань, що стосуються багатьох сфер діяльності ЦНАП, зокрема: виконання законодавчих вимог з надання адміністративних послуг; взаємовідносин ЦНАП і територіальних підрозділів ЦОВВ та передачі повноважень місцевій владі з надання послуг; організації діяльності ЦНАП та фінансування; підготовки персоналу ЦНАП тощо, а експерти семінару у своїх виступах представили своє бачення вирішення більшості з поставлених питань, запропонували механізми їх реалізації.

Учасники заходу взяли активну участь у обговоренні представлених тем, надали пропозиції і рекомендації щодо поліпшення діяльності ЦНАП, підтримали потребу формування і реалізації державою послідовної політики щодо розвитку ЦНАП та передачі повноважень органам місцевого самоврядування, а також зійшлися думки, що ЦНАП лише тоді можна буде визнати повноцінними інтегрованими офісами, зручними для людей, коли у них буде надаватися увесь перелік найнеобхідніших послуг.

 

Джерело: відділ (Центр) надання адміністративних послуг


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux