Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Популяризація сімейних цінностей. Роль батька у вихованні дитини

Опубліковано 22 вересня 2017 року о 09:46
фото

21 вересня 2017 року в Київському міському  центрі сім'ї «Родинний дім» відбувся семінар-практи-кум для соціальних педагогів  навчальних  закладів Святошинського району на тему: «Популяризація сімейних  цінностей.  Роль  батька  у  вихованні  дитини», який  провела Совенко Лариса Петрівна, методист науково-методичного центру Управління освіти, молоді та спорту.

Відкриваючи семінар-практикум Совенко Л.П. відзначила, що традиційно, як в Україні, так і у всьому світі вважається, що матір грає важливішу роль у житті дітей. День батька стали святкувати лише через 70 років після появи свята Дня матері. Тож сьогоднішній день – своєрідний крок до того, щоб відновити рівновагу та довести, що тато відіграє не менш важливу роль у вихованні дитини.

З вітальним словом до присутніх звернулась Козлова Галина Михайлівна, директор Київського міського  центру сім'ї «Родинний дім», яка розповіла про підвищення ролі батька у вихованні та розвитку дитини, популяризації сімейних цінностей та відповідального батьківства, формування позитивної думки в суспільстві щодо гармонійного поєднання статусів гарного сім’янина та успішного чоловіка.  Чоловіки-батьки своєю діяльністю здійснюють значний внесок у розвиток державотворення, економіки, освіти, культури, спорту, є лідерами в різних галузях та впливають на громадське життя суспільства.

Корецька Леся Володимирівна, начальник відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи  ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» МОН України розкрила тему: «Роль і місце батька у вихованні дитини».

Рябошапко Інна Анатоліївна, начальник відділу планування та роботи з сім’ями Київського міського центру сім'ї «Родинний дім»,  розповіла  про стосунки батьків та їх вплив на дитину і роль батька в соціалізації дитини.

Рябошапко Інна Анатоліївна та Гаврилюк  Тетяна Леонідівна, психолог гендерного відділу Київського міського центру сім'ї «Родинний дім»  розкрили, виконали та обговорили з соціальними педагогами  роль батька через арт-терапевтичні методики:

моя сім'я в образі квітів;

вправи з усвідомлення місця батька у життєвих цінностях та житті родини;

проективна методика із застосування метафоричних асоціативних карт «Стосунки батьків та їх вплив на дитину. Трансформація негативних проявів».

 Підводячи  підсумки семінару Совенко Л.П. підкреслила,  що батько і мати для дитини є  головними людьми. Для хлопчиків батько – це приклад мужності, відповідальності. Для дівчаток – як взірець для майбутнього чоловіка.

Татова любов – мов океан,

Де – ні дна, ні берега земного…

В неї, справді виміру нема,

Бо вона, як в матері, від – Бога!

 

Джерело:  управління освіти,  молоді та спорту.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux