Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Перший рік роботи Центру соціальних служб Святошинського району видався показово вдалим

Опубліковано 17 липня 2018 року о 18:28
фото

Уже рік як у Святошинському районі (за адресою вул. Гната Юри, 14-Б) успішно функціонує єдиний в місті Києві Центр соціальних служб. За цей час 332653 особи отримали в ньому відповідні послуги. З метою модернізації діючої  інфраструктури та створення  конкурентного ринку соціальних послуг, а також збільшення переліку соціальних послуг, що надаються на рівні громади міста Києва в одному місці, 27.06.2017 створено перший «прозорий офіс» для надання соціальних послуг - Центр соціальних служб Святошинського району.

Відкриття центру надало можливість розташувати в одній будівлі  служби соціального спрямування: управління праці та соціального захисту населення, управління Пенсійного фонду України, центр зайнятості.

Мета Центру соціальних служб – створення єдиного простору для прозорої та зрозумілої  взаємодії органів влади та громадян із запровадженням нової філософії відносин: «не кияни повинні ходити в пошуках соціальної допомоги, а допомога повинна знайти того, хто її потребує».

Основні принципи, на яких базується робота центру:

v реалізації на практиці європейських стандартів соціальної підтримки населення;

v орієнтація на суб’єкта звернення;

v запобігання корупційним діянням, ліквідація посередницьких послуг;

v оперативність у вирішенні питань;

v відкритість, прозорість та зрозумілість процедур;

v одержання базового пакету послуг соціального характеру за різними  напрямами;

v забезпечення вільного доступу до приміщення особам з обмеженими можливостями;

v прозорість системи нарахувань;

v комплексне вирішення питань cуб'єктів звернень.

У Центрі соціальних служб здійснюється прийом, консультування, інформування та обслуговування суб’єктів звернення та надається 97 послуг. Так, у середньому протягом місяця обслуговується 31,5 тисячі осіб, протягом доби обслуговується 1,6 тисячі осіб, зокрема: управлінням праці та соціального захисту в середньому за добу обслуговується 800 осіб та надається  67 послуг, управлінням Пенсійного фонду України в середньому обслуговується 550 осіб на добу  та надається 18 послуг, центром зайнятості протягом дня  обслуговується 250 осіб  та надається 12 послуг. Середній час очікування відвідувачем центру в черзі 10 - 12 хвилин, середній час обслуговування одного клієнта 10 - 15 хвилин.

Перевагою надання послуг у такому форматі є те, що в одному приміщенні, який  працює за принципом «прозорого офісу» можна одержати базовий пакет послуг соціального характеру за різними напрямами - оформлення субсидій, пільг, соціальних виплат, пенсій, забезпечення засобами реабілітації, гігієни, санаторно–курортним лікуванням, реалізація завдань, пов’язаних із соціальним захистом населення від безробіття,  наданням соціальних послуг з професійної орієнтації та професійного навчання, надання інформаційних послуг щодо соціальних послуг пенсіонерам, особам з інвалідністю, сім’ям з дітьми, особам з числа дітей-сиріт, молоді тощо.

Ураховуючи, що центр створено із трьох служб, це був експериментальний проект (в інших регіонах існує лише дві такі установи). У процесі роботи були прийняті нові управлінські рішення для зручності відвідувачів та покращення обслуговування клієнтів центру, а саме:

    встановлено візуальні знаки (трьохкольорова гама), звукове оповіщення електронної черги.

   прийом громадян з вадами слуху здійснює сертифікований фахівець, який володіє мовою жестів;

    для автоматичного формування нових звернень з подальшою деталізацією на робочому місці оператора впроваджено додаткову функцію «переадресація клієнта на інші робочі місця між різними надавачами послуг» з метою комплексного вирішення порушеного питання;

    запущено послугу «соціальний транспорт» (центр забезпечує перевезення осіб з інвалідністю з дому до центру та назад);

    налагоджено оперативне отримання інформації щодо оформлення субсидій та пільг, соціальних виплат, пенсій, матеріальних, адресних допомог, забезпечення санаторно-курортним лікуванням, засобами гігієни, реабілітації та протезування, нарахування допомоги по безробіттю, надання соціальних послуг з професійної орієнтації та професійного навчання;

    надано заявникам можливість попереднього запису на прийом через телекомунікаційний зв’язок;

    у соціальній мережі  «Фейсбук» створено сторінку «Центр соціальних служб Святошинського району міста Києва» для інформування населення, розміщення оголошень та надання можливості зворотного зв'язку з суб’єктами звернень.

Крім того, у центрі встановлено планшети, де відвідувачі залишають інформацію, як, на їх думку, здійснено обслуговування в центрі, а також скарги та побажання.

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux