Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

«Патріотизм та музичне виховання дітей дошкільного віку» – тема обговорення методичного об’єднання музичних керівників ДНЗ та НВК Святошина (фото)

Опубліковано 30 жовтня 2014 року о 11:23
фото

ФОТО

«Найкращий спосіб прищепити дітям любов до Батьківщини полягає в тому, щоб ця любов була у їх батьків». Сьогодні вислів, що належить перу Шарля Луї Де Монтеск’є є особливо актуальним.

Кожне нове покоління людей живе і розвивається у певному національному середовищі, життя якого залежить від особливостей державного устрою країни. Дитина від народження перебуває під впливом як соціально – економічних умов, так і національної специфіки: побутового життя, культури, народних звичаїв, традицій. Вона переймає від дорослих багатство рідної мови, відчуття  прихильності та симпатії до духовності свого народу, поступово призвичаюється  до установлених морально – правових норм. Усе  це веде до появи у неї особливих рис національної психології – ментальності, які стають підґрунтям для виховання громадянина – патріота.

Головним завданням національного виховання дітей дошкільного віку є формування основ національної самосвідомості — відчуття належності до певної нації. Основою національної самосвідомості є національні почуття — комплекс емоцій, які фіксують суб'єктивне ставлення людей до своєї нації, її потреб і норм життя, а також до інших народів. Важливо, щоб сформовані у ранньому дитинстві національні почуття, елементи національної свідомості мали моральну спрямованість. Саме на таких засадах в СНВК «Лілея» нещодавно було проведено засідання методичного об’єднання музичних керівників дошкільних навчальних закладів та навчально – виховних комплексів.

Директор СНВК «Лілея» Тетяна Миколаївна Толмачова познайомила присутніх з освітньої концепцією закладу освіти як складовою розбудови новітньої держави. Продовжила її виступ вихователь – методист Волинець Олена Миколаївна, яка презентувала  систему роботи педагогічного колективу з формування громадянської самосвідомості  та патріотичного виховання дошкільників та учнів початкової школи.

Важливою формою роботи з ознайомлення дошкільників з рідною країною, виховання патріотизму  є заняття,  свята, розваги. Вихованці навчально – виховного комплексу під керівництвом музичних керівників Іриною Рибакової – Дьоміної та Ольги Тищенко подарували присутнім музично – історичний епос «Я – України паросток зелений».

Своїм досвідом роботи поділилися музичні керівники дошкільних навчальних закладів № 156, 599, 567, СШДС «Лісова казка».

При підведенні підсумків  методист РНМЦ Любов Василівна Зражевська зазначила, що для виховання патріотичних почуттів дошкільнят важливо, щоб діти у своїй життєвій практиці більше стикалися зі зразками і прикладами високої моральності вихователів та батьків, бачили докази любові до Батьківщини, прагнення працею зміцнювати її могутність, захищати від ворогів, кріпити мир на землі.

 

Джерело: управління освіти


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux