Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Олександр Кулик привітав з Днем народження Президента Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» Петра Таланчука (фото)

Опубліковано 01 липня 2014 року о 15:52
фото

1 липня святкує свій 76-й день народження Президент Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна» Петро Михайлович Таланчук – постать, знана не лише в Україні, а й далеко за її межами.

Обдарований вчений, політик, талановитий організатор і керівник - він усе життя наполегливо працює задля добробуту людей та держави, адже неспроста Петру Михайловичу від народження Богом даний талант не тільки до самовідданої праці, а й до постійного пошуку ідей, що неодмінно втілюються в життя.

Спраглий до перемог над обставинами та можливостями, у найважчі для держави часи, у 1992 році, Петро Таланчук ризикнув очолити одну з найбільше зруйнованих галузей держави - став першим Міністром освіти незалежної України і впевнено розпочав реформу освіти.

З нагоди дня народження голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Михайлович Кулик завітав на засідання Вченої Ради Відкритого міжнародного університету розвитку людини «Україна», щоб особисто привітати його Президента.

Олександр Кулик побажав Петру Таланчуку міцного здоров’я, невичерпної енергії, натхнення, оптимізму і нових плідних здобутків на ниві освіти і науки в державі.

«Знаю Вас як високопрофесійного керівника, якому притаманні дуже цінні якості: почуття нового, принциповість, наполегливість у досягненні поставленої мети, а в ряді випадків й здійснення занадто ризикованих кроків.

Пам’ятаю як в далекому 1992 році Ви, як Міністр освіти України, дали мені – молодому спеціалісту, путівку в життя. У Вас було і є чому повчитися.

Доля подарувала Вам активне, багате і цікаве життя. Притаманний Вам талант організатора, помножений на велике бажання робити людям добро, став запорукою Вашого успіху. Як знаний учений, ректор потужного університету Ви робите великий внесок у розвиток вітчизняної освіти і науки, виховуєте нове покоління громадян України, передаючи кожній молодій людині неоцінений скарб високої освіченості і духовності», - зазначив у вітальному слові очільник Святошинського району та вручив Петру Таланчуку Подяку за вагомий особистий внесок у реалізацію державної політики в галузі освіти і науки та активну громадську позицію.

Довідково:

У 1998 році Петро Михайлович Таланчук створив ВНЗ нового покоління - Інститут розвитку людини - перший і єдиний у державі виш, де створені умови для навчання не лише здорових студентів, а й людей із особливими потребами. Вже за рік інститут переріс у Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна», в якому Петро Михайлович став президентом. Не зважаючи на те, що заклад - один із наймолодших у державі, нині він посідає третє місце у незалежних рейтингах серед ВНЗ недержавної форми власності.

Петро Таланчук - ініціатор створення і Президент громадської Академії інженерних наук України, дійсний член Академії педагогічних наук України, академік чотирьох міжнародних академій, член Комісії з реформування освіти (2005), член ДАК України (2006) і почесний ректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут». У доробку вченого 50 винаходів, понад 350 наукових праць у галузях приладобудування та вимірювальної техніки, освіти, педагогіки, наукознавства, серед них 11 монографій. Петро Таланчук нагороджений орденом Дружби народів (1982р.), Хрестом пошани «За духовне відродження» (2001р.), Хрестом Пошани «Закон, честь, мужність» (2003р.), «Знаком пошани» (2003р.), Міжнародною нагородою Сократа (2004р.), Почесною грамотою Верховної Ради України (2004 р.) й іншими численними медалями та відзнаками.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux