Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Неспинне колесо історії

Опубліковано 13 жовтня 2017 року о 13:53
фото

З 09 жовтня 2017 року у школі І-ІІІ ступенів № 206 імені Леся Курбаса розпочався тиждень історії – науки, яка манить одвічно.

Першими у історичній грі «Колесо історії» змагалися учні 5-х класів. Їхнє змагання було непростим: аж десять етапів курсу! Кожна з команд презентувала себе, виголосила девіз, і усі познайомилися зі «Смайликами» (5-А клас), «Мисливцями за удачею» (5-Б клас) і «Мамонтами» (5-В клас).

Учасники цікавих змагань пройшли «розминку», пригадували тематичні прислів’я, розгадували ребуси, доповнювали речення з історичними фактами, вгадували видатних історичних осіб за зображенням тощо. Нарешті на захист своїх команд вийшли капітани, яким було запропоновано завдання високого рівня – і вони впоралися. Підводячи підсумки, журі визначило переможців:

І місце – 5-В клас – «Мамонти»;
ІІ місце – 5-Б клас – «Мисливці за удачею»;
І місце – 5-В клас – «Смайлики».

Хочеться відзначити і те, що цього року значно зросла педагогічна майстерність молодого учителя історії А.С. Скоморохова, який, вправно володіючи інноваційними технологіями, впевнено крутив «Колесо історії» гри.

Наступного дня до програми предметного тижня включились учні старших класів: історичний герць «Україна - ЄС» провели команди 10-Б і 11-А класів. Їх конкурсна програма «Галопом по Європі» була спрямована на глибоке і всебічне пізнання Європи, держав і народів, що її населяють. Картографічний раунд «Дорожна карта» виявив знавців кордонів держав європейського регіону – 11 держав було позначено на карті з порожніми контурами. Далі бліц-турнір «Хто швидше» розкрив історичні метонімії: «Вічне місто», «Країна тисячі боліт», «Батьківщина олімпійських ігор», «Країна вальсу», «Туманний Альбіон» тощо.

Знавці європейської політики визначали і столиці держав, і форму правління, і грошову одиницю кожної з країн Європи. Знавці культури і науки встановлювали відповідність відомих історичних осіб , їх діяльність і країну, яку він представляє. І всі 5 імен - за 1 хвилину! Так само визначали і видатні споруди Європи: Колізей, Біг Бен, Акрополь, Ейфелева вежа, Стоунхендж та Бранденбурзькі ворота.

Дійшли учасники і до рекордів Європи: найвищий, найдовший, найстаріший, найкоротший…

Дуже цікавим був і раунд «Європейський союз». Учасники розповіли і про День Європи, і про кількість країн у ЄС, і про зірки на прапорі Євросоюзу, і про його столицю, і про гімн, який називається «Ода радості», і про кількість офіційних мов у ЄС, і ще багато-багато цікавого і корисного для нас, українців, які не тільки територіально, а й фактично є європейцями і увійшли у найбільше інтеграційне угрупування – Європейський Союз.

Підготувала і провела цей цікавий конкурс учитель історії Доценко О.Ю., а місця у змаганні посіли:

11-А клас – І місце;
10-Б клас – ІІ місце.

Тиждень історії продовжили учні 6-х класів: у них пройшов брейн-ринг «Життя людей за первісних часів». Команди були представлені так:

6-А клас – «Смайлики»;
6-Б клас – «Вартові історії»;
6-В клас – «Шукачі історії».

Після історичної «розминки» пройшли конкурси «Викресли зайве», «Приховане слово», «Відгадай фото», «Гіпотези», «Римські цифри». Уже самі назви говорять про широкий аспект змагання. Саме тому багато учасників були зацікавлені конкурсом. Вони виявили всебічні знання історії за первісних часів. А місця у змаганні розподілилися так:

І місце – 6 – В клас;
ІІ місце – 6 – А клас;
ІІІ місце – 6 – Б клас.

Провів конкурс учитель історії А.С. Скоморохов.

А 12 жовтня до предметного тижня долучився і вчитель історії В. М. Мунтян зі своїми вихованцями – учнями 8-их класів. Вони запросили гостей до себе на історичний марафон «Українське козацтво»: адже саме напередодні свята – Дня українського козацтва і Дня захисника України відбувається марафон.

Кожна з команд має свій патріотичний девіз, емблему і назву.

Першими до звитяжного поєдинку, як і належить, стають очільники команд, яким доводиться з’ясовувати історичні поняття, знаходити зайві слова.

Далі – науковий спринт, і учасники відповідають на питання з історії Запорозької Січі. Творчий спринт виявляє таланти восьмикласників, які інсценізують картинки з козацького життя і побуту, виконують козацьку пісню.

Машина часу переносить усіх у минуле – і членам команд треба дати оцінку, як свідкам, подій Берестейської унії 1596 року та запровадження християнства на Русі у 988 р.

І завершується марафон подорожжю у 2500 рік – зверненням до нащадків: зберегти, захистити, запам’ятати…

Свято пройшло дуже цікаво, а місця у змаганні розподілилися так:

І місце – 8-А клас;
ІІ місце – 8-Б , 8-В класи.

Так завзято зустрічали учні школи День українського козацтва, що став державним святом в Україні. Сильними, мужніми, спритними і головне – відданими Україні були козаки. Такими вчиться бути і сучасне парубоцтво.

Джерело: СЗШ №206


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux