Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Колектив ЦСПК «Спорт для всіх» взяв участь у Марші миру (фото)

Опубліковано 25 вересня 2017 року о 09:38
фото

Щороку 21 вересня з ініціативи ООН міжнародна громадськість відзначає Міжнародний день миру. Цей день був заснований у 1981 році, а перший Міжнародний день миру був проведений у вересні 1982 року. 7 вересня 2001 року Генеральна Асамблея ООН запропонувала розширити його значення, закликавши ворогуючі сторони в усьому світі оголосити Всесвітній день припинення вогню і відмови від насилля. Починаючи з 2002 року, Міжнародний день миру щорічно відзначається 21 вересня. Цього дня ООН пропонує всім країнам і народам припинити воєнні дії, або ж відзначати цей День проведенням освітніх і громадських суспільних інформаційних акцій з проблем миру.

Однією з невід’ємних акцій Дня миру, починаючи з 1986 року, є символічна Хода миру, ініціатором якої став індійський філософ-миротворець Шрі Чінмой. Тепер щороку в Міжнародний день миру люди в усьому світі беруть участь у Ході, висловлюючи, таким чином, власну відданість ідеям миру, солідаризуючись з іншими людьми на різних континентах і підтримуючи Організацію Об’єднаних Націй у її зусиллях, спрямованих на досягненні й встановленні миру.

21 вересня 2017 році Міжнародний день миру пройшов під гаслом «Разом на благо миру: повага, безпека і гідність для всіх».

Колектив ЦСПК «Спорт для всіх» взяв участь у міському Марші миру, ушанувавши пам’ять і поклавши квіти біля Меморіалу воїнам України, полеглим в Афганістані, а потім взяв участь у мітингу на площі біля Національного музею історії України у Другій світовій війні.

Крім того, в підліткових клубах ЦСПК «Спорт для всіх» пройшли заходи, які мали на меті ознайомити дітей з історією започаткування Міжнародного дня миру, сформувати у дітей розуміння єдності та цілісності України, виховати почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю. Так, в підлітковому клубі «Орлятко» пройшов патріотичний захід «О спорт! Ти - мир!», в підлітковому клубі «Олімп-2» діти виготовили білих «голубів миру». Кожна дитина хоче, щоб ці голубки принесли мир та спокій нашій країні, щоб припинилося кровопролиття та страждання тисяч українців, а ті батьки, брати, сини, які захищають нашу країну, щоб повернулися додому живими і щоб спокій запанував в душах та серцях людей.

Раніше для нас, українців, мир – це була повсякденна реальність. На вулицях нашої країни було спокійно, всі діти ходили до школи, посміхалися, раділи життю. Відбулися різкі зміни, підкралося горе в Україну – напав ворог, і нам, українцям, як ніколи, потрібно всіма силами боротися за мир, щоб над нашими головами завжди світило ясне сонце, щоб небо було завжди чисте і блакитне, щоб завжди були посмішки на обличчях у людей.

Шануйте і любіть нашу прекрасну, рідну Україну, шануйте славні традиції, звичаї нашого народу, пам’ятайте завжди і скрізь, що ви – діти козацького роду, онуки славних пращурів, які не корились ні мечу, ні кулеметному вогню, а свято вірили у світле майбутнє своєї держави.

 

Джерело: ЦСПК «Спорт для всіх».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux