Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Київська дитяча школа мистецтв №8 ефективно впроваджує педагогічні інновації (фото)

Опубліковано 21 жовтня 2014 року о 17:50
фото

Київська дитяча школа мистецтв № 8 (директор Федченко В.І.) відділу культури та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації є багатопрофільним закладом, який реалізує програми позашкільної освіти дітей за різними художньо-естетичними напрямками: музичне мистецтво, образотворче мистецтво, хореографічне мистецтво, театральне мистецтво.

В минулому навчальному році школа мистецтв започаткувала інноваційний підхід у проведенні уроків, це – проведення інтегрованих уроків, спрямованих на розвиток творчого мислення та фантазії учнів, виховання прагнення творчо виражати себе в будь-якій діяльності, формування навиків аналізувати та узагальнювати інформацію і знання, отримані з різних джерел.

Враховуючи той важливий факт, що школа має всі умови для проведення інтегрованих уроків, а також те, що досвід проведення інтегрованих уроків в умовах шкіл мистецтв маловідомий, 8 та 15 жовтня 2014 року в школі мистецтв педагогом-музикознавцем Томасишин І.М. та педагогом-художником Кузнєцовою Л.М. було проведено два інтегрованих заняття з учнями-інструменталістами 7-го класу та учнями 2-3-х класів відділення естетичного виховання (клас образотворчого мистецтва) за темою «Дитяча опера-казка» на прикладі опери М.В. Лисенка «Коза-дереза».

Основним в структурі інтегрованого уроку стала взаємодія педагога-музикознавця і педагога-художника. Також важливим елементом при розробці інтегрованих занять є те, що основний акцент викладачі роблять не на студійній дисципліні, а перш за все на учнях, яким необхідно створити умови для ефективного навчання, розвитку та виховання.

Логічним завершальним етапом у проведенні інтегрованих занять стане  підсумкова проект-вистава опери М.В. Лисенка «Коза-дереза» за участю учнів інструментальних відділів та відділень, вокально-хорового відділу,  фольклорного ансамблю, учнів відділення естетичного виховання (клас образотворчого мистецтва, клас хореографії) та методична доповідь «Методика проведення інтегрованих уроків в умовах дитячої школи мистецтв» викладача Томасишин І.М.. Заходи заплановано провести у грудні 2014 року.

Оскільки на сьогодні немає розроблених і рекомендованих до впровадження в практику викладання в дитячих школах мистецтв інтегративних курсів, викладачі школи мистецтв зробили спробу створити свій авторський проект інтегрованих занять в рамках викладання музичної літератури та образотворчого мистецтва в дитячій школі мистецтв комплексного типу.

Маємо надію, що працелюбність, ініціативність та професіоналізм талановитих педагогів-новаторів допоможуть їм створити багато нових та  цікавих проектів у майбутньому.

 

Джерело: відділ культури  та охорони культурної спадщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux