Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Фахівці відділу контролю за благоустроєм Святошинської РДА провели рейд по ліквідації стихійної торгівлі квасом (фото)

Опубліковано 01 липня 2016 року о 09:33
фото

У четвер, 30 червня 2016 року, на виконання Розпорядження Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації від 11.08.2015 року №505 «Про комісії з питань покрашення благоустрою та поліпшення санітарного стану району, запобігання несанкціонованої торгівлі, впорядкування розміщення і демонтажу тимчасових споруд на території Святошинського району м.Києва та взаємодії зі Святошинським управлінням поліції ГУ Національної поліції в м.Києві було проведено черговий рейд щодо ліквідації стихійної торгівлі на території району.

Фахівці відділу контролю за благоустроєм Святошинської РДА та Національної поліції провели рейд по незаконній торгівлі на центральних площах району.

Було виявлено кілька точок стихійної торгівлі квасом. У підприємців буди відсутні дозвільні документи, санітарні книжки та сертифікати якості на продуктові групи товарів.

Представники поліції склали кілька протоколів  про адміністративне правопорушення, які  будуть направлені до суду. Судова інстанція і повинна буде визначити для торговців покарання: штраф, який складає всього від 51 до 300 грн., або опис товару.

Важливо пам’ятати, що квас продається пастеризований і живий. Перший розлитий в пляшки з пластика і зберігається протягом місяця. Від нього не дуже багато користі, але зате практично немає ніякої небезпеки. Живий квас розливається в бочки і продається на розлив.

Слід знати, що час його реалізації всього 48 годин. Якщо час прострочено, то в квасі активізується кишкова паличка і бурхливо починає розмножуватися. Ось тому в спеку небезпечно пити квас з простроченим терміном зберігання.

Будь-який продукт повинен відповідати стандарту і відповідати санітарним нормам. Це саме можна сказати і до продавців: вони повинні бути в спецодязі, пройти медогляд і мати санітарну книжку, сертифікат продукції, де зазначається інформація про дату і час виготовлення квасу, виробника продукції, продавця, його дані.

Квас повинен розливатися при продажу в одноразові стаканчики, які знаходяться в герметичній упаковці. Для продавця повинно бути обладнане пристосування для миття рук. Територія, на якій розташована точка продажу квасу, повинна відповідати санітарним вимогам ..


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux