Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

«Ансамбль танцю «Вітамінчики» з аншлагами презентував у столиці перший дитячий український мюзикл «Як Івасик у казку потрапив»

Опубліковано 22 грудня 2014 року о 09:54
фото

19-21 грудня до Дня Святого Миколая на сцені Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського вихованці народного художнього колективу «Ансамбль танцю «Вітамінчики» Центру творчості дітей та юнацтва Святошинського району м. Києва з аншлагами презентували для столичної малечі передноворічні вистави першого дитячого українського мюзиклу «Як Івасик у казку потрапив».

Юні танцюристи, яким лише вчора аплодували Барселона і Париж, Рим та Афіни, Стамбул, Пекін і Пхеньян цього разу здивували глядачів не лише професійною хореографією, а й досконалим виконанням пісень та довершеною акторською грою. Танець. Пісня. Акторська гра. Шоу. Казка… На сцені все це було сплетено в єдиний живий організм.

Ведмедик-Тупотій, Коза-Дереза, Вовчик-Братик та Лисичка-Сестричка разом з лісовими гномиками вирушили в лігво Змії на допомогу Івасику та казковому Ліхтарику в пошуках світла для Святого Миколая.

Дитячий мюзикл від початку і до кінця просякнутий духом патріотизму: від декорацій з розкішними українськими краєвидами до надзвичайно барвистих костюмів, що представляють різні куточки України, з цікавою постановкою українською мовою, у віршованій формі, на теми українських казок, з українськими персонажами, національними обрядами та піснями.

«Сюжет мюзиклу тісно пов’язаний зі Святим Миколаєм, який з давніх-давен – бажане передноворічне Диво для українських дітей», - розповідає перед спектаклем автор сценарію, режисер-постановник, засновник ансамблю та його художній керівник Олег Мельник.

Творчий колектив приклав чимало зусиль, щоб зробити справжнє диво, яке перенесли на сцену юні таланти – учасники Зразкового ансамблю танцю «Вітамінчики» та вокальної студії «Диво калинове». Щоб бажане стало дійсністю, підключилися найдорожчі люди – батьки юних артистів, які виступили меценатами вистави, допомогли у виготовленні костюмів та покритті витрат на оренду концертного майданчика.

Меценатом однієї з суботніх вистав став народний депутат України Олександр Третьяков. За його сприяння квитки на мюзикл отримали діти пільгових категорій та творчі колективи Святошинського району м. Києва, а після вистави маленькі глядачі отримали від мецената солодкі подарунки.

Автори мюзиклу дійсно не перебільшували. Глядачів чекало патріотичне сучасне шоу, що є альтернативою всім новорічним спектаклям, які цьогоріч, завдяки державній підтримці, йдуть на головних концертних майданчиках столиці. І хоча очікуваної підтримки з боку міської влади чи меценатів «Вітамінчики» повною мірою так і не дочекалися, у новорічну казку крім Івасика потрапили ще багато-багато маленьких хлопчиків та дівчаток.

Магію сучасного естрадного українського шоу більш як 5000 поціновувачів дитячої творчості створювали 230 юних артистів віком від 3 до 18 років. 19 танців та 16 пісень, 25 майбутніх акторів, 25 працівників театру та педагогів ансамблю, сотні сценічних костюмів, високоякісний звук та професійне світло, три дні поспіль, у семи спектаклях, п’ять з яких – благодійні.

Благодійна діяльність колективу – окрема сторінка його біографії. Щороку «Вітамінчики» організовують благодійні вечори та новорічні вистави для інвалідів, ветеранів, дітей-сиріт, дітей з багатодітних сімей, міські та всеукраїнські благодійні акції в підтримку дитячої народної творчості. Цього року безкоштовно переглянути вистави мюзиклу мали нагоду діти-сироти, діти з інвалідністю, діти вимушених переселенців та діти з родин, де батьки мобілізовані і воюють в зоні АТО.

Художній колектив, який сам гостро потребує благодійної допомоги, у найдобріше свято року не зрадив своєму незмінному благородному гаслу «Діти для дітей».

Будемо сподіватися, що з часом здійсниться і мрія самих учасників мюзиклу, а довгоочікуваний подарунок у вигляді нової тренувальної бази «Вітамінчикам» подарують щедрі меценати.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux