Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

«Актуальність військово – патріотичного виховання підростаючого покоління на сучасному етапі боротьби за цілісність Української Держави» (фото)

Опубліковано 04 березня 2015 року о 15:32
фото

3 березня 2015 року в ЦЕНТРІ ВІСЬКОВО – ПАТРІОТИЧНОГО ТА СПОРТИВНОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДІ «ДЕСАНТНИК» (просп. Леся Курбаса, 12-Г) пройшла конференція на тему: «Актуальність військово – патріотичного виховання підростаючого покоління на сучасному етапі боротьби за цілісність Української Держави».

Організатором семінару виступив ЦВПСВМ «Десантник».

Учасниками конференції були: Представники Київського педагогічного Університету ім. Б. Грінченко, директора загальноосвітніх шкіл м. Києва, які проходять курси підвищення кваліфікації при Університеті Б. Грінченко, тренерсько-викладацький склад Центру «Десантник».

Розпочав семінар Директор Центру, професор, доктор філософії в галузі психології Кічігін Володимир Миколайович виступом на тему: «Військово – патріотична, виховна робота в Центрі «Десантник».

Володимир Миколайович прокоментував відео звіт роботи Центру «Десантник» за перше півріччя 2014-2015 навчального року, звернувши увагу на те, що в Центрі виховують підростаюче покоління, яке повинно володіти певними рисами характеру, такими як хоробрість, відвага, чесність, порядність, любов до Батьківщини.  

Навів приклади виховання молоді минулих часів які виросли на відповідних постулатах Козацького та Кадетського виховання в минулі роки. Підкреслив необхідність професійних військових знань вимог сьогодення до вихованців Центру, які повинні служити народу України в важкі часи для нашої Держави.

Також було відзначено, що в останні роки в Україні більш активно впроваджується система Козацько – лицарського виховання, через гуртки військово –патріотичного напрямку та участь дітей в іграх з військовим спрямуванням, таких як «Джура», «Патріот». В Центрі проводяться комплексні заняття, завдяки яким вихованці отримують основи історико – краєзнавчих знань (відвідують музеї тощо), військових знань та навичок. 

Наступним виступав методист Центру учасник бойових дій в Афганістані - Мілюхін Дмитро Юрійович на тему: «Інноваційні методи проведення занять з вогневої підготовки з використанням електронних та комп’ютерних технологій».

Дмитро Юрійович відзначив, що за останній час внаслідок подій що відбуваються в нашій країні керівництвом держави було видано ряд документів, щодо підвищення рівня національно –патріотичного виховання молоді. Також за останні два місяці була проведена низка заходів на яких обговорювали шляхи посилення національно – патріотичного виховання української молоді. На цих заходах, таких як конференції в Університеті ім. Драгоманова та військовому ліцеї ім. Івана Богуна було відзначено, що Центр «Десантник», це унікальний позашкільний навчальний заклад, що забезпечує військово – патріотичне та спортивне виховання, навчання та  гармонійний розвиток вихованців Центру. В своєму виступі Дмитро Юрійович відзначив сайт http://Захuct.at.ua/ завдяки якому вихованці можуть використовувати віртуальні тренажери: автомат, міномет щоб навчитись користуватись зброєю, розбирати та збирати різні види військової зброї.

В своєму виступі,заступник директора Власов Микита Олександрович загострив увагу на новітніх і актуальних методах виховних процесів, направлених на виховання молодого покоління в дусі патріотизму.

Провів порівняльний аналіз системи військово-патріотичного виховання молоді, що застосовується в Центрі "Десантник" та загальною системою позашкільного навчання. Наголосив на тому, що поєднання військово-прикладного напряму, спортивного, патріотичного та інтелектуального створюють унікальний симбіоз різностороннього виховання підростаючого покоління. З дитинства закладаючи в свідомості дітей найважливіші аспекти патріотизму. Вчить бути мужніми, сильними, розумними, готовими любити і боронити свою державу.

Підводячи підсумки Микита Олександрович висловив сподівання, що такі центри, з такою самою системою навчання, будуть з'являтися у всіх районах нашого міста і згодом зможуть стати окремим напрямком виховання молоді. 

Керівник гуртка Центру «Десантник» Жарко Володимир Григорович доповідав на тему: «Проведення уроків Пам’яті», співробітниками Центру «Десантник» для школярів та молоді м. Києва та області».

Володимир Григорович свій виступ розпочав з того, як представники міжнародної асоціації дослідників фортифікації «Цитадель», Українського фонду пошуку «Пам’ять» проводять Уроки «пам’яті» в навчальних закладах Києва та області. Під час цих уроків вони розповідають про пошукову діяльність, яка має дві нероздільні грані - польовий пошук та архівна робота.

Польовий пошук – це комплекс заходів, що включають безпосередній пошук непохованих останків, не облікованих поховань військовослужбовців, що віддали своє життя при виконанні військового обов’язку, жертв політичних репресій, а також ексгумацію і захоронення їхніх останків. Ідентифікація останків проводиться як по первинним, так і по вторинним признакам.

Не менше важливою є архівна робота. Пошуковці дуже бережно ставляться до всіх архівних документів, так як саме вони найчастіше приховують в собі справжню мету пошуку - людські імена, які вдається вирвати із забуття.

Учасники семінару оглянули навчальне приміщення для занять кадетсько – козацьких класів, куточок вивчення топографії, переносний тир, як правильно зберігати навчальну зброю на території музею «Козацтва», військово-бібліотечний фонд Центру.

Оглянули зал Боксу де вихованці продемонстрували прийоми боротьби армійського рукопашного бою та боротьби самбо.

Завітавши до «Історико – краєзнавчого музей», гостей привітала керівник музичного гуртка Нільська Олена Анатоліївна виконанням на бандурі української народної музики.

Патріотичну виставку, присвячену подіям на майдані Незалежності в Києві 2014 року продемонстрував заслужений тренер України, майстер спорту, керівник «Школи інтелектуальних ігор» Литвиненко Михайло Борисович.

Гості оглянули зал, в якому виховуються юні шахісти (до слова сказати, в цьому залі вже є і свої гросмейстери).

Така конференція дала вичерпну можливість відчути створену атмосферу патріотизму та палкої любові до Батьківщини на базі Центру.

 

Джерело: Центр військово-патріотичного та спортивного виховання молоді «ДЕСАНТНИК».


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux