Головна  →  Новини  →  31 жовтня 2014

Сучасний учитель - той, хто не зупиняється у пошуку (фото)

Сучасний учитель - той, хто не зупиняється у пошуку (фото)

30 жовтня у середній загальноосвітній школі № 206 відбулося засідання педагогічної ради. Вчителі школи працювали над питанням “Розвиток пізнавальної самостійної і креативної компетентності учнів через проблемно-пошукову роботу”.

Під час підготовки педради були створені динамічні групи: “Інноваційна та науково-дослідницька діяльність як метод проблемно-пошукової роботи” (керівник – Кравець О.А., заступник директора школи), “Розвиток креативного мислення учнів під час пізнавальної діяльності” (керівник – Кодлубовська Л.В., учитель української мови та літератури), “Освітнє середовище як засіб самореалізації обдарованої особистості” (керівник – Захарчук Н.Г., учитель початкових класів), “Дидактичні розвивальні цілі пізнавальних і проблемних задач” (керівник – Назарова Л.М. учитель географії).

Заступник директора школи Грудницька Н.А. у своїй доповіді приділила увагу важливості саме таких напрямків роботи у сучасній педагогічній діяльності, а кожен з виступаючих розкрив свою складову окресленої проблеми, зорієнтував присутніх на особливості  розвитку творчих здібностей дитини, пошуково-дослідницьку роботу, використання арсеналу засобів задля розвитку креативного мислення учнів, що є опорою для пізнавальної діяльності дитини.

Здавна відомо, що запалити творчістю здатен той учитель, який сам палає, а не тліє. Крім глибокої методичної бази у вивчені даної проблеми, доповідачі торкалися питань практичних можливостей кожного навчального уроку. Особливо цікавими були у виступах педагогічні знахідки учителів школи з власного досвіду: Захарчук Н.Г., Назарової Л.М., Кодлубовської Л.В.

У підсумку роботи – анкетування для учасників динамічних груп, яке дасть можливість визначити досягнення і труднощі організації пізнавальної і креативної роботи кожного учителя аби, за потреби, надати методичну допомогу.

Кожне засідання педагогічної ради – це новий крок у пошуку. Адже сучасні навчально-виховні цілі багато до чого зобов’язують. Великої відповідальності  вимагає і те, що за наказом Департаменту освіти № 537  від 10.10.2014 середня загальноосвітня школа № 206 здобула статус експериментального навчального закладу.

Директор школи Лаговська С.В. підкреслила, що фаховий і методичний рівень педагогічного колективу школи цілком дозволяє впоратися з поставленими задачами і закликала колег до копіткої праці. 

 

Перейти до спискуВерсiя для друку