Головна  →  Новини  →  31 жовтня 2014

Актив ветеранів Святошина взяв участь в урочистостях на честь 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників

Актив ветеранів Святошина взяв участь в урочистостях на честь 70-ї річниці визволення України від фашистських загарбників

28 жовтня Україна відзначила День визволення України від фашистських загарбників, день всенародного  вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні, день, коли по-особливому тепло і щиро хочеться пригадати імена співвітчизників, які своєю мужністю і безкорисною любов’ю до Батьківщини, усіма силами, інколи ціною власного життя, наближали день звільнення України від фашистської окупації.

Сьогодні у цій даті радість перемоги та жалоба за загиблими, світла пам’ять і безмежна вдячність мільйонам співвітчизників, які загинули у вогні Великої Вітчизняної війни, визволивши країну від ворога, слава Героям, які сьогодні захищають суверенітет України, борючись з добре оснащеною армією агресора на Сході.

31 жовтня у Міжнародному виставковому центрі столиці відбулась урочиста зустріч ветеранів Великої Вітчизняної війни, організована Київською міською державною адміністрацією.

Завітала на урочистий прийом і делегація ветеранів Святошинського району на чолі з начальником відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Іриною Романенко, яка кожного року традиційно супроводжує ветеранів на всі заходи, влаштовані на їхню честь. «Святошинський район мабуть єдиний серед усіх районів столиці, де до ветеранів та інвалідів Великої Вітчизняної війни відносяться з особливою повагою та трепетом, адже історія життя цих людей - це невід’ємна частина історії нашого народу, це його перемога у битві за своє життя, це пам’ять про світлі подвиги і трагічні жертви, яку ми не маємо права забувати», - переконана Ірина Романенко.

Від імені голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка ветеранів привітала начальник управління у справах жінок, інвалідів, ветеранів війни та праці Світлана Веселова.

Вона висловила подяку ветеранам за активну життєву позицію, військово-патріотичне виховання молоді, організацію збору та направлення коштів і гуманітарної допомоги на потреби учасників АТО, за неоціненний досвід, що вони передають військовослужбовцям Збройних Сил, бійцям добровільних батальйонів, які зараз боронять рідну землю від зазіхань на буремному Сході.

Від імені керівництва міста вона побажала ветеранам міцного здоров'я, бадьорості духу, щасливого довголіття, європейського життя під мирним небом суверенної держави та висловила переконання, що невдовзі Україна буде звільнена від проявів сепаратизму та тероризму, як сімдесят років тому була звільнена від фашистських загарбників.

Цього разу святкову концертну програму для ветеранів подарував Заслужений академічний Ансамбль пісні і танцю Збройних Сил України, що виконав як опалені війною пісні, так й багато українських, які вже давно стали народними. Не один раз впродовж концерту митці у формі змушували присутніх ледь стримувати сльози. За глибоке, потужне виконання творів, за запальні танці ветерани щедро дякували артистам оплесками.

…Минуть роки, пожовкнуть фотоплівки, але незгасною буде пам’ять народна про великий подвиг сивочолих героїв на фронтах Другої Світової війни, як джерело патріотизму та наслідування для прийдешніх поколінь, тих, хто нині достойно відповідає загрозам суверенності та незалежності нашої держави.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації

Перейти до спискуВерсiя для друку