Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

У Святошинському районі припинено незаконну забудову (фото)

Опубліковано 30 жовтня 2014 року о 17:16
фото

30 жовтня 2014 року з ініціативи мешканців та за сприяння голови Святошинської  районної в місті Києві державної адміністрації Іллі Сагайдака було припинено незаконну забудову на території, прилеглій до будинку № 7 по вулиці Олевській.   Відео1

Питання щодо провадження у житловому комплексі «Сосновий бір» незаконного будівництва було порушене мешканцями прилеглих будинків та обговорене на ініційованих ними громадських слуханнях. Місце забудови перевірила комісія, яку очолив голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Ілля Сагайдак.

В результаті перевірки з’ясувалося, що вже ведеться риття котловану, а згодом, відповідно до інформації на офіційному сайті забудовника, там заплановано побудувати 35-поверховий будинок.  Розпочате будівництво  грубо порушує будівельні норми, оскільки не виконується як положення про відстань між прилеглими будинками, так і обмеження щодо кількості поверхів новобудови.

Протягом кількох місяців до забудовника застосовувалися усі можливі важелі впливу у рамках діючого законодавства, але будівельники не припиняли роботи .

У зв’язку з цим було вирішено вдатися до більш кардинальних засобів.

 «Оскільки котлован був викопаний незаконно, до того ж на прибудинковій території, то було вирішено засипати його власними силами комунальних підприємств, підпорядкованих Святошинській районній адміністрації», - зазначив Ілля Сагайдак.

30 жовтня у присутності керівництва Святошинської районної адміністрації на чолі з головою району Іллею Сагайдаком та народного депутата ВР України Володимира Ар’єва було виконано роботи із засипання котловану. «Зараз тут присутній і прокурор Святошинського району Андрій Мілевський, і начальник райвідділу міліції Ігор Кучма, підтверджуючи своєю присутністю законність дій, а також для того аби попередити будь-які заворушення», - прокоментував хід подій районний очільник.

Мешканці прилеглих будинків були вдячні за те, що в районній адміністрації їх почули і пішли назустріч, а коли до двору заїхала перша машина з піском для засипання котловану, зустріли її оплесками.

Ілля Сагайдак впевнений, що звернення мешканців району до керівництва адміністрації не повинні закінчуватися формальними відписками.

«Мета, яку я ставлю перед собою, - не займатися говорінням про те, як має бути, а робити реальні справи і досягати результату. Такого, наприклад, як сьогодні із закриттям незаконного будівництва», - вважає голова району.

«Збитки, які понесе забудовник, наступного разу заставлять його утриматися  від порушення закону хоча б з цієї причини. Зрозуміло, що ми також чекаємо відповідь прокуратури стосовно того, за яких обставин та в якому розмірі було нанесено збитки державі», - зауважив Ілля Сагайдак.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux