Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

«Колективний договір регулює в межах підприємства практично всі відносини між наймачем та трудовим колективом і його необхідно укладати, щоб відстояти трудові права працівників», - Ірина Жидченко (фото)

Опубліковано 21 жовтня 2014 року о 16:41
фото

21 жовтня в Святошинській районній в місті Києві державній адміністрації з представниками підприємств Святошинського району обговорили окремі питання складання колективних договорів.

Очолила роботу семінару на тему: «Рекомендації щодо змісту розділу «Охорона праці» у колективному договорі» заступник голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Ірина Михайлівна Жидченко.

Участь у засіданні взяли: начальник відділу з питань охорони праці Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Київської міської державної адміністрації Лисенко С.І. та головний спеціаліст цього відділу Супрун О. М., заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Горбаченко Н.М. та інспектор відділу праці Семенцова Т.П. та працівники Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації, інженери з охорони праці та представники профспілок підприємств, установ, організацій Святошинського району.

Як наголосила у своєму виступі заступник голови Ірина Жидченко, колективний договір укладається на підприємствах, в установах та організаціях незалежно від форм власності і господарювання та використовують найману працю і мають права юридичної особи.

«Колективний договір регулює в межах підприємства практично всі відносини між наймачем та трудовим колективом і його необхідно укладати, щоб відстояти трудові права працівників, поліпшити їх соціально-економічне становище. Колективний договір є головним документом на підприємстві, в якому закріплюються основні положення щодо форми і системи оплати праці, розцінок, умов запровадження та розмірів надбавок, доплат, премій тощо.

Таким чином, колективний договір є одним з найважливіших регуляторів відносин щодо оплати праці, а його відсутність на підприємстві свідчить лише про правовий нігілізм відповідних роботодавців, що, до того ж, може бути розцінено державними інспекторами праці як порушення трудового законодавства і подекуди закінчитися судовим розглядом», - зазначила вона.

З тематичною доповіддю «Регулювання охорони праці у колективному договорі» до присутніх звернувся начальник відділу з питань охорони праці Олександр Похода. Доповідач наголосив, що відповідно статті 20 Закону «Про охорону праці» у колективному договорі сторони передбачають забезпечення працівникам соціальних гарантій у галузі охорони праці на рівні, не нижчому за передбачений законодавством.

Начальник відділу з питань охорони праці Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Київської міської державної адміністрації Сергій Іванович Лисенко довів до присутніх аналіз стану виробничого травматизму на підприємствах, в установах та організаціях міста Києва  за 9 місяців 2014 року.

Головний спеціаліст відділу з питань охорони праці Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Київської міської державної адміністрації Оксана Супрун надала методичні рекомендації та поради щодо складання змісту розділу «Охорона праці».

Інспектор відділу праці та зайнятості управління праці та соціального захисту населення Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Тамара Семенцова надала повну інформацію щодо складання колективного договору на підприємствах та надала певні рекомендації щодо змісту колективного договору.

Заступник начальника управління праці та соціального захисту населення Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Наталія Горбаченко зупинилась у своєму виступі на зобов’язаннях роботодавця та працівників підприємства щодо регулювання соціально-економічних, виробничих та трудових відносин.

По закінченню семінару, відбулося активне обговорення, під час якого інженери з охорони праці та представники  профспілок підприємств мали змогу задати фахівцям питання, що стосуються дотримання законодавства у колективному договорі та отримати вичерпні відповіді.

 

Джерело: відділ з питань охорони праці


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux