Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В Святошині осіб з інвалідністю забезпечують технічними засобами реабілітації

Опубліковано 02 жовтня 2014 року о 15:14
фото

Соціальна політика держави орієнтована на кожну людину, з її індивідуальними можливостями та потребами. 5 квітня 2012 року Урядом схвалено постанову Кабінету Міністрів України № 321 “Про затвердження Порядку забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації  інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення, переліку таких засобів”.

Вказаною постановою особам з інвалідністю надано право самостійно обирати модель виробу технічного засобу реабілітації та підприємство-виробника із переліку таких, що відповідають кваліфікаційним вимогам Експертної комісії Мінсоцполітики. Тобто забезпечення здійснюється за індивідуальним замовленням.

Про те як здійснюється забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації інвалідів, дітей-інвалідів та інших окремих категорій населення у Святошинському районі пояснили в управлінні праці та соціального захисту населення Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації.

Через органи праці та соціального захисту населення особи з інвалідністю забезпечуються: протезно-ортопедичними виробами, спеціальними засобами для самообслуговування та догляду, засобами для пересування, допоміжними засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому, меблями та оснащенням, спеціальними засобами для орієнтування, спілкування та обміну інформацією.

Для взяття на облік для забезпечення засобами реабілітації необхідно надати до управління праці та соціального захисту населення (м. Київ, вул. Гната Юри, 14-Б, каб. 119, тел. 274-85-07) наступні документи:

-           заяву;

-           паспорт або свідоцтво про народження (для осіб віком до 16 років);

-           висновок МСЕК про встановлення інвалідності для інвалідів (для дітей-інвалідів - висновок ЛКК);

-           індивідуальну програму реабілітації для інваліда та дитини-інваліда або висновок ЛКК (для інших осіб, інвалідів, група інвалідності яких встановлена до 01.01.2007) щодо забезпечення необхідними засобами реабілітації;

-           довідку про присвоєння ідентифікаційного номера;

-           довідку про реєстрацію місця проживання для дітей-інвалідів, дітей віком до 16 років.

При цьому, законний представник інваліда чи іншої особи подає документи, що підтверджують його особу та повноваження законного представника.

Після обрання особою з інвалідністю моделі технічного засобу реабілітації орган соціального захисту населення формує та відправляє на адресу підприємства-виробника направлення на виготовлення технічного та іншого засобу реабілітації.

Перелік підприємств-виробників виконавців державного замовлення з виготовлення технічних та інших засобів реабілітації щорічно затверджується Експертною комісією Міністерства соціальної політики України.

Впродовж вересня управління праці та соціального захисту населення Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації особам з інвалідністю було видано 302 направлення на протезно-ортопедичні підприємства для замовлення необхідних виробів, 22 допоміжних засоби для особистої рухомості, переміщення та підйому, 4 спеціальні засоби для орієнтування.

 

Джерело: управління праці та соціального захисту населення.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux