Головна  →  Новини  →  1 жовтня 2014

Святошинські освітяни мають нагоду безоплатно обстежитися на рак молочної залози

Святошинські освітяни мають нагоду безоплатно обстежитися на рак молочної залози

1 жовтня в столиці стартувала акція з безоплатного обстеження освітян на рак молочної залози «Турбуйся про них!».

Акція відбувається у рамках заходів до Всеукраїнського дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози та приурочена до Дня вчителя.

З 6 по 17 жовтня у школах зокрема й Святошинського району столиці курсуватиме мобільний діагностичний комплекс, де учителі зможуть безплатно зробити УЗД молочних залоз та отримати професійну консультацію лікаря-мамолога.

Даний проект розрахований на довготривалий час. На сьогодні в Україні зареєстровано близько 1 мільйона хворих на онкологічні хвороби. Щороку виявляється близько 16 тисяч нових випадків раку молочної залози, на різних стадіях. Рак молочної залози в Україні помолодшав. Зараз на практиці зустрічається рак у молодих жінок від 24 років. В Україні щогодини одна жінка помирає через цю хворобу. Однак раку не потрібно боятися. При сьогоднішніх можливостях медицини та за раннього виявлення – це виліковна хвороба.

Організатори акції хочуть звернути увагу жінок на своє здоров’я.

Завданням проекту «Турбуйся про них!» є популяризація знань про основні способи профілактики онкопатології молочної залози та важливість ранньої діагностики хвороби.

Мета проекту – звернути увагу жінок на серйозність ризиків захворювання раком молочної залози. Проінформувати їх про вирішальні чинники у запобіганні раку грудей, про профілактику і лікування цього захворювання.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації за матеріалами УНІАН.

Перейти до спискуВерсiя для друку