Головна  →  Новини  →  17 вересня 2014

В Центральній районній бібліотеці ЦБС «Свічадо» триває Тиждень бібліотечно-бібліографічних знань (фото)

В Центральній районній бібліотеці ЦБС «Свічадо» триває Тиждень бібліотечно-бібліографічних знань (фото)

«Людина, для якої книжка вже в дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчує себе обділеною, спустошеною і збіднілою»

В. Сухомлинський

 

15 вересня 2014 року у Центральній районній бібліотеці Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації розпочався Тиждень бібліотечно-бібліографічних знань. Щоденно для учнів 5-х класів бібліотекарі  проводять цікаві бесіди-уроки, з яких діти дізнаються про історію книги та  бібліотеки, знайомляться з документними фондами, їх різновидами за змістом та носіями інформації.

Бібліотекар І категорії Павленко Мирослава розповідає учням про довідкові видання, навчає ефективно користуватись енциклопедіями та довідниками. «Звичайно, молодшими користувачами  постійно  опікуються бібліотекарі, допомагають і у виборі книги, і у пошуку потрібної інформації», - розповідає завідувачка відділом обслуговування Євженко Людмила, - «в процесі обслуговування користувачі постійно навчаються, опановують систему каталогів та картотек,  які є складовою Довідково-бібліографічного апарату бібліотеки, всі ці навички та знання допомагають швидко відшукати потрібну інформацію та ефективно використати час у бібліотеці». Під час бібліотечних уроків діти знайомляться з правилами роботи Інтернет центру, дізнаються про культуру поведінки  в Інтернеті.

Першу серію уроків вже встигли відвідати учні 5-х класів загальноосвітнього навчального закладу №222, на черзі учні Спеціалізованої школи №76 ім. О.Гончара.

Шановні користувачі! Тиждень бібліотечно-бібліографічних знань тільки розпочався і Ви обов’язково матимете нагоду навчитись систематизувати  та групувати інформацію, користуватись каталогами та картотеками, якщо знайдете час завітати до нас. Ми чекаємо на Вас!

 

Джерело: Управління культури, туризму та культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації

Перейти до спискуВерсiя для друку