Головна  →  Новини  →  3 вересня 2014

Депутати хочуть повернути надбавки освітянам

Депутати хочуть повернути надбавки освітянам

Центральним Комітетом Профспілки працівників освіти і науки погоджено проект постанови Верховної Ради "Про забезпечення належних умов оплати праці та виплати надбавокпедагогічним працівникам та працівникам бібліотек", що внесений до парламенту народними депутатами Кайдою, Вітівом, Лопачаком та Фурманом. Про це повідомили у прес-службі освітньої профспілки.

У профспілці зазначають, що проектом постанови уряду рекомендовано скасувати цьогорічні березневі постанови № 88 та 89, якими запроваджено встановлення педагогічним працівникам надбавок за престижність праці у граничному розмірі до 20 відсотків, а бібліотечним працівникам надбавок за особливі умови роботи у граничному розмірі до 50 відсотків посадового окладу замість їх фіксованих розмірів.

"Галузева профспілка відстоює через судові органи скасування постанов Кабінету Міністрів України від 25 березня 2014 року № 88 "Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 23 березня 2011 року № 373" та № 89 "Про внесення змін до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2009 року № 1073", як таких, що звужують трудові права освітян", - нагадали у ЦК Профспілки працівників освіти і науки.

 

Джерело: управління освіти

Перейти до спискуВерсiя для друку