Головна  →  Новини  →  26 серпня 2014

В Святошині привітали з 90 річним ювілеєм ветерана Великої Вітчизняної війни

В Святошині привітали з 90 річним ювілеєм ветерана Великої Вітчизняної війни

25 серпня, майже разом з Днем незалежності України, 90-річний ювілей відзначив мешканець Святошинського району, учасник бойових дій Великої Вітчизняної війни, поважний ветеран, людина із значними досягненнями та неабияким бойовим, трудовим і життєвим досвідом - Василь Остапович Петров.

Привітати з солідним ювілеєм людину, яка крок за кроком, разом з мільйонами побратимів під час Великої Вітчизняної війни відвойовувала мир і спокій, незалежність і свободу нашої держави, від імені голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Іллі Сагайдака до ювіляра завітала начальник управління праці та соціального захисту населення Ірина Жидченко.

Ірина Михайлівна вручила ювіляру квіти, продуктовий набір та подарунки, а також передала від молодого очільника району багато теплих щирих слів вітання, як свідчення справжньої поваги та гордості за людину, яка захищала Батьківщину від фашистської навали, виборювала мир для рідної країни.

Окрім квітів і подарунків приємною несподіванкою для Василя Остаповича стала Подяка голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації за активну участь у громадському житті району та патріотичному вихованні учнівської молоді.

Важка доля випала на життєвий шлях Василя Остаповича. Він на власному досвіді знає, що таке жахіття окупації та пам’ятає всі фронтові дороги, якими пройшов аж до Берліна. У 19 років у складі стрілкової дивізії 4 Українського фронту хлопець брав участь у визволенні Закарпаття, Чехословаччини та Польщі. Бажання професійно захищати рідну Батьківщину в юнака було таким непереборним, що після звільнення України від фашистських загарбників Василь Остапович став курсантом училища військово-морських сил.

Завдяки наполегливості, надзвичайній працездатності, високому професіоналізму та відповідальності кар’єра молодого військового стрімко набирає обертів. Вже у 23 роки Василя Остаповича призначають командиром взводу. Через чотири роки він вже командир аеродрому технічного взводу, а через рік - заступник начальника штабу.

Віддавши понад 27 років військовій кар’єрі, у 1975 році Василь Остапович став стає старшим інспектором по благоустрою у райвиконкомі Ленінградського району.

Де б не працював Василь Остапович, його завжди характеризували як добру, порядну, відповідальну людину, до якої у будь-який час можна звернутися за порадою та допомогою.

За визначні військові досягнення полковник Василь Петров удостоєний багатьох державних нагород. Серед найдорожчих для ветерана: медаль «За Перемогу у Великій Вітчизняній війні», медаль «30 років Радянській Армії та Флоту», медаль «За бойові заслуги», медаль «40 років Збройних сил СРСР», медаль «За бездоганну службу ІІ ступеня», медаль «20 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.», медаль «50 років військової служби в СРСР».

І до сьогодні, сивочолий ветеран, понад пережите, понад усі труднощі, які випадали йому на долю, нелегку працю у післявоєнні роки, пам’ятає ціну Перемоги.

Від імені голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Ірина Михайлівна побажала ветерану міцного здоров’я та довголіття, бадьорості духу, витримки понад хвороби, які час від часу наступають, довгих років життя в такому ж оптимістичному настрої.

«Вклоняємось Вашій життєвій мудрості, багатому досвіду, незламності перед воєнними лихоліттями та труднощами післявоєнної відбудови. Вдячні за багаторічну самовіддану працю на благо колись Ленінградського, а сьогодні Святошинського району. Радіємо, що переживши багато бурхливих подій, Ви стали свідком народження Незалежної Української держави і продовжуєте, незважаючи на поважний вік формувати засади патріотизму молодого покоління», - зазначила вона.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю 

Перейти до спискуВерсiя для друку