Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

Дещо про організацію харчування та медичного забезпечення учнів загальноосвітніх навчальних закладів

Опубліковано 19 серпня 2014 року о 16:59

Станом на 30.05.2014 року харчування учнів в загальноосвітніх навчальних закладах Святошинського району забезпечувалось гарячим харчуванням 19588 учнів 1-11 класів, з них 154 сиріт, 42 дітей із малозабезпечених сімей, 11203 учнів 1-4 класів, 889 диспансернохворих 5-11 класів.

Вартість гарячого харчування складала для: учнів 1-4 класів та учнів, які відвідують групи продовженого дня - 7,0 грн.; учнів 5-11 класів з числа сиріт та позбавлених батьківського піклування, учнів із малозабезпечених сімей та учнів, які потребують дієтичного харчування  - 7,70 грн.

З вищезазначеного видно, що як на місцевому, так і державному рівнях постійно вишукуються можливості збільшення кількості учнів, які безкоштовно чи на пільгових умовах можуть забезпечуватися харчуванням. Тож з цього приводу заслуговує на увагу питання по вдосконаленню організації харчування учнів в загальноосвітніх навчальних закладах.

Вивчивши та проаналізувавши ситуацію по організації харчування учнів, у зв’язку з складною економічною ситуацією в країні, зрозуміло, що на сьогодні забезпечити виконання норм харчування на 2014-2015 н. рік буде неможливо, тому пропонується здійснити наступне:

- збільшити вартість одноразового харчування учнів, але забезпечувати безкоштовними гарячими сніданками з числа учнів 1-4 класів лише дітей пільгових категорій, біженців та переселенців із зони бойових дій (станом на 19.08.2014 – 77 осіб). Інших дітей харчувати за кошти батьків. Це дасть економію близько 8500 тис грн. бюджетних коштів;

- створити комунальне підприємства на рівні міста, яке буде забезпечувати надання послуг з гарячого харчування в загальноосвітніх та дошкільних закладах освіти міста з метою забезпечення контролю за якістю надання послуг з гарячого харчування для учнів загальноосвітніх навчальних закладів;

- Департаменту освіти і науки КМДА необхідно розробити та затвердити єдине меню та єдину вартість харчування для учнів загальноосвітніх навчальних закладів.

Що стосується медичного обслуговування учнів загальноосвітніх навчальних закладів освіти то доцільним буде з 01.09.2014року ввести в кожному навчальному закладі району посади медичних працівників в межах штатної чисельності та фонду заробітної плати.

Обумовлено це проблемними життєво важливими питаннями, які залишаються і досі риторичними. А саме: хто надаватиме першу допомогу дітям при травмуванні, погіршенні самопочуття, контролюватиме ступінь навантаження під час занять фізичною культурою, проведення карантинних заходів під час спалахів інфекційних хвороб, проходження періодичних медоглядів працівників та учнів загальноосвітніх навчальних закладів освіти району, стан роботи по проведенню профілактичних щеплень дітей шкільного віку?

 

Джерело: управління освіти


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux