Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В Святошині відзвітували про стан підготовки закладів освіти району до нового навчального року

Опубліковано 31 липня 2014 року о 16:28

31 липня в Святошинській районній в місті Києві державній адміністрації відбулося засідання Колегії.

Одним з питань, що були заслухані на Колегії, був стан підготовки закладів освіти району до нового 2014-2015 навчального року. Доповів про стан справ у галузі освіти начальник районного управління освіти Мирослав Корбецький.

Станом на липень 2014 року в Святошинському районі функціонує 118 закладів освіти, з них 10 закладів освіти приватної форми власності.

На підготовку закладів освіти до нового 2014-2015 навчального року по галузі «Освіта» передбачені кошти в сумі 14 572,8 тис. грн., що спрямовані на придбання шкільних меблів, обладнання, ремонт місць загального користування, спортзалів, актових залів, групових приміщень, огорож, тіньових навісів, покрівель, фасадів, харчоблоків, а також на заміну вікон та ремонт внутрішніх мереж ЦО, ГВП, ХВП, зливної каналізації.

На жаль, у зв’язку з відсутністю коштів на технічне обслуговування закладів освіти, додаткового асигнування з міського бюджету потребують питання вивезення твердого побутового сміття; технічного обслуговування щитових та електромереж, теплових та газових лічильників, санітарно-технічних мереж, ліфтів та технологічного обладнання.

Крім того, управління освіти стурбоване станом розрахунків за продукти харчування в дошкільних навчальних закладах та спеціальних школах-інтернатах.

Потреба в забезпеченні харчуванням в дошкільних навчальних закладах та спеціальних школах-інтернатах в Святошинському районі на 2014 рік з урахуванням кредиторської заборгованості складає 37124,9 тис. грн.

Затвердженої суми в кошторисі в розмірі 28902,5 тис. грн. вистачає на 78 днів в дошкільних навчальних закладах і 71 день в інтернатах. Не забезпечено потребу в харчуванні в обсязі 8 222,4 тис. грн.

Зупинився начальник районного управління освіти і на питанні будівництва та реконструкція навчальних закладів у 2014 році, зокрема доцільності продовження другої черги будівництва - реконструкцію старої будівлі середньої загальноосвітньої школи № 162  на вул. Рахманінова, 47, приміщення якої на даний час вільні та не експлуатуються, а також реконструкції та будівництва прибудови до середньої загальноосвітньої школи № 140 по вул. Львівська, 47/8, що з 2006 року вже двічі припинялося за браком коштів.

На виконання загальноміських програм районним управлінням освіти було проведено капітальний та поточний ремонт ДНЗ № 284 (вул. Зодчих, 54-А), ДНЗ № 463 (вул. Доброхотова, 24-А), ДНЗ № 571 (вул. Картвелішвілі, 5-Б), ДНЗ № 735 (вул. Чистяківська, 1-А), ДНЗ № 747 (вул. Бударіна, 9), ДНЗ № 145 (бульв. Кольцова, 20-Б), ЗНЗ № 40 (вул. Львівська, 6/3).

На проведення ремонтних робіт по підготовці  закладів освіти до нового 2014-2015 навчального року та осінньо-зимового періоду бюджетом по галузі «Освіта» передбачені кошти в  сумі 13 668,70 тис. грн.

При підготовці до нового 2014-2015 навчального року в усіх спортивних школах за позабюджетні кошти проведено косметичні ремонти приміщень, ремонт спортобладнання  та часткову його заміну.

Для відновлення навчального процесу в ДНЗ № 79, №497, №586 управлінням освіти внесено пропозицію щодо вивільнення приміщень, які наразі перебувають в оренді і використовуються не за цільовим призначенням.

В період підготовки закладів освіти до опалювального сезону 2014-2015рр. в навчальних закладах району заплановано впровадження енергозберігаючих заходів: проведено герметизацію вводів інженерних систем та утеплення підвальних та дахових приміщень з утепленням труб, проводяться заходи стосовно економного використання енергоресурсів.

Також Мирослав Корбецький звернув особливу увагу на велику заборгованість підрядним організаціям, що займаються обслуговуванням інженерних мереж, усуненням аварійних ситуацій  та підготовкою закладів освіти до опалювального сезон, яка становить 1062855,12 грн.

За позабюджетні надходження  в закладах освіти району проведено технічне обслуговування внутрішніх електромереж та електрощитових на загальну суму 210, 0 тис. грн; придбано та перезаряджено первинні засоби пожежогасіння (вогнегасники) на загальну суму 105,0 тис. грн., придбано  протипожежний інвентар на загальну суму 50,0 тис. грн.

Анонсував Мирослав Корбецький і зміни, що з вересня 2014 року відбудуться в мережі навчальних закладів. Зокрема планується провести реорганізацію НВК «ДНЗ-ЗНЗ» «Дзвіночок» і «Обрій» в дошкільні навчальні заклади.

У 2014-2015 н.р. відповідно до плану в 1080 класах комунальної форми власності буде навчатися 27967 учнів.

Станом на 31.07.2014 до 1-х класів загальноосвітніх навчальних закладів комунальної форми власності подано 3476 заяв батьків майбутніх першокласників, це 106 % від плану. До 10 класу набрано 872 учнів, що становить 63% від плану. Відповідно до потреб населення проводиться і робота по відкриттю класів допрофільної та профільної підготовки учнів.

Продовжуватимуть функціонувати в районі і спеціальні класи (1-4) для дітей зі зниженим зором на базі середньої загальноосвітньої школи №281; спеціальні класи (1-3) для дітей з вадами мови базі середньої загальноосвітньої школи №297; інклюзивний 2 клас для дитини з вадами опорно - рухового апарату базі спеціалізованої школи №196 та інклюзивний клас СШ № 196 для учениці з порушенням опорно - рухового апарату. Розпочато роботу по відкриттю одного інклюзивного класу для дітей з порушенням опорно - рухового апарату в НВК «Довіра».

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux