Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

До Дня хрещення Київської Русі – України бібліотеки ЦБС «Свічадо» презентували видатні події історії нашого народу (фото)

Опубліковано 30 липня 2014 року о 12:12

«Благословенний Господь Ісус Христос, що полюбив Руську землю і просвітив її хрещенням святим»

(Повість минулих літ)

Щороку, 28 липня в Україні на державному рівні відзначається православне свято - День хрещення Київської Русі – України. З нагоди цієї визначної події бібліотеки Централізованої бібліотечної системи «Свічадо» управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації розгорнули книжкові виставки та провели огляди літератури.

До уваги користувачів Центральної районної бібліотеки ЦБС «Свічадо» представлено книжкову виставку та огляд літератури «Віхи історії», з якого присутні дізнались про історію свята, яке існує всього кілька років, хоча і прославляє собою подію, що трапилася багато століть тому. Заснування цього свята пов'язано з підписанням 25 липня 2008 року указу Президента України «Про День хрещення Київської Русі-України».

Книжкова виставка представляє понад 20 джерел, які розповідають про історичну подію, що відбулася у 988 році та стала ключовою і вирішальною в подальшому розвитку всієї Київської Русі. Крім того Інформаційний центр Центральної районної бібліотеки запропонував до уваги користувачів фільм «Історія України. Хрещення».

У бібліотеці для дітей «Промінець» ЦБС «Свічадо» бібліотекар І категорії Галина Василівна Чоні розповіла маленьким користувачам, що хрещення пов'язують із ім'ям князя Володимира Великого, якого церква визнала святим рівноапостольним. У 983 році військо князя Володимира здійснило похід на ятвягів. Князь захопив Херсонес, який тоді належав Візантійській імперії і зажадав руки Анни, що була сестрою візантійських імператорів Василя і Костянтина. Однією з умов шлюбу стало прийняття Володимиром християнства. Діти переглянули книги про Великого князя Володимира та мультиплікаційний  фільм «Князь Володимир», з якого дізнались про постать великого князя київського та його історичне рішення – прийняття Християнства.

Діти також дізнались, що День хрещення Київської Русі – України, відзначається щороку двадцять восьмого липня - в день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира – хрестителя Київської Русі.

Книжкові виставки, присвячені 1026 роковинам хрещення Київської Русі – України, представили до уваги користувачів у бібліотеці «Джерело», ім. О.Блока, ім. В.Стефаника, ім. О.Герцена Централізованої бібліотечної системи «Свічадо». Поряд з літературою історичного напрямку, книжкові виставки пропонують твори: В. Малика «Князь Кий», Д. Ємця «Князь Володимир», С. Скляренка «Володимир» та інші художні твори, які висвітлюють події тисячолітньої давнини.

Знайдіть найближчу до Вас бібліотеку http://www.svichado.com.ua/ та читайте разом з нами.

 

Джерело: управління культури, туризму та охорони культурної спадщини


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux