Головна  →  Новини  →  29 липня 2014

В Святошині урочисто презентували завершений фюзеляж першого транспортного літака ДП «АНТОНОВ» Ан-178 (фото)

В Святошині урочисто презентували завершений фюзеляж першого транспортного літака ДП «АНТОНОВ» Ан-178 (фото)

29 липня в Святошині відбулись урочистості, присвячені важливому етапу програми створення колективом ДП «АНТОНОВ» нового транспортного літака Ан-178 – презентовано завершену побудову фюзеляжу першого зразка цього літака вантажопідйомністю до 18 тонн.

Участь в урочистому мітингу, що відбувся в цеху підприємства, взяли президент - генеральний конструктор ДП «АНТОНОВ» Дмитро Ківа та голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Кулик.

Транспортні літаки завжди були візитною карткою заводу «АНТОНОВ». Це клас літальних апаратів, у розробці яких підприємство придбало найбільший досвід і досягло найбільших успіхів. До характерних рис транспортних "Анів" належить не тільки здатність працювати в складних кліматичних умовах, на віддалених і висотних аеродромах з найрізноманітнішим покриттям злітно-посадочних смуг, але, насамперед - найширший діапазон перевезених вантажів. Саме здатність приймати на борт вантажі величезних габаритів і ваги виділяє літаки «Ан» серед інших і дозволяє займати їм чітко певну нішу в глобальній транспортній системі.

Розробку абсолютно нового зразка транспортних літаків, що прийде на заміну військово-транспортного літака Ан-12, було розпочато ще вкінці 2012 року.

Програма Ан-178 реалізується з урахуванням потреб світового ринку рампової військово-транспортної техніки. Одна з ключових тенденцій – заміна чотиримоторних турбогвинтових транспортних літаків на двомоторні реактивні, котрі мають завдяки більшій на 40% крейсерській швидкості, більш високу продуктивність при близькому часовому витраті палива.

Ан-178 призначений для виконання завдань матеріально-технічного забезпечення військ, парашутного десантування невеликих підрозділів військових і вантажів на платформах, транспортуванні поранених і легкої техніки, доставки обладнання і двигунів. Унікальна особливість Ан-178 – це можливість перевезення всіх існуючих у світі типів пакетованих вантажів (у контейнерах і на піддонах). Новий транспортник, як всі літаки «АНТОНОВ» може базуватися на аеродромах всіх типів, володіє автономністю, високою надійністю і бойовою живучістю.

ДП «АНТОНОВ» розробляє свою нову вантажну версію Ан-178 на базі реактивного пасажирського літака Ан-158.

Як зазначив на мітингу президент - генеральний конструктор ДП «АНТОНОВ» Дмитро Ківа, АН-178 – титанічна праця всього дружного колективу підприємства. Дмитро Ківа вислови вдячність всім, хто доклав зусиль, щоб новий транспортник побачив світ. «Ми живемо в непростий час, тому наша робота є показником прагнення вивести нашу державу на міжнародний рівень. Ми готові співпрацювати з країнами світового співтовариства. Для цього у нас є всі умови. А у високому професіоналізмі наших конструкторів могли переконатися всі, хто сьогодні користується літаками «АНТОНОВ», - зазначив Дмитро Ківа.

«Я вже втретє, за час перебування на посаді голови району, буваю на ДП «АНТОНОВ», що сьогодні є флагманом вітчизняного літакобудування. Я приємно вражений, що очолюючи підприємство в складний для економіки період, Вам вдається зберігати та примножувати колектив конструкторів, робочих, випробувачів авіаційної техніки, розвивати соціальну базу підприємства. Я щасливий, що Ваш завод є частиною Святошина і бачу в очах всіх працівників заводу гордість за свою працю, а це, напевно, найяскравіший приклад того, що всі українці мають ставитися до своїх трудових надбань так, як це роблять «антонівці», - зазначив очільник Святошинського району Олександр Кулик.

За задумом ДП «АНТОНОВ», параметри нового вантажного літака повинні справити враження на конкурентів вітчизняних авіаконструкторів, зайнятих проектуванням військово-транспортних машин нового часу.

В ДП «АНТОНОВ» прогнозують, що до 2032 року потреба ринку в літаках Ан-178 оцінюватиметься в 200 машин. Перший політ Ан-178 запланований на початок 2015 року.

Разом з серійним заводом ДП «АНТОНОВ» сьогодні створено потужну робочу базу для 13,5 тисяч робітників. Лише з початку 2014 року лави підприємства поповнилися на двісті молодих спеціалістів – це випускники коледжів та професійно-технічних училищ. При цьому ДП «АНТОНОВ» надає вісім рівні умови творчого зростання, заохочує дух новаторства та прагнення до винахідництва, тим самим примножуючи інтелектуальний потенціал підприємства та цінуючи внесок кожного спеціаліста в результат колективної праці.

Сьогодні ДП «АНТОНОВ» є невід’ємною частиною світової авіаційної системи, робить значний внесок у світове авіабудування та розвиток вітчизняної економіки. Якщо на Україні є такий моноліт – значить у держави великий шлях, велике майбутнє і потужні можливості економічного процвітання.

  

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації

Перейти до спискуВерсiя для друку