Головна  →  Новини  →  25 липня 2014

В прокуратурі Святошинського району відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів Святошинського району щодо стану протидії злочинності та корупції в районі

25 липня прокурор Святошинського району Андрій Мілевський провів координаційну нараду керівників правоохоронних органів Святошинського району щодо стану боротьби зі злочинністю та корупцією на території району.

Учасниками наради стали начальник Святошинського РУГУ МВС України в м. Києві Ігор Кучма, заступники начальника районного управління міліції Ігор Шлапак, Микола Зева, начальник відділу ДАІ Богдан Мосійчук, начальники відділів районного управління міліції та начальник СУФР ДПІ у Святошинському районі Міндоходів у м. Києві Василь Поїзд.

Серед запрошених на нараду: голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Кулик та голова Святошинського районного суду в місті Києві Анатолій Ясельський.

Обговоривши стан протидії злочинності та корупції в районі, учасники координаційної наради відзначили погіршення стану охорони громадського порядку, протидії та боротьби з корупцією на фоні загострення політичної ситуації в державі.

Упродовж першого півріччя 2014 року рівень розкриття злочинів на території району складає 42,1 %, а з урахуванням повідомлень про підозру – 26,5 %, що є одним з найкращих показників по місту.

Учасниками наради було вирішено провести заходи, за участі керівників правоохоронних органів і місцевого самоврядування, на яких в правовому полі виробити рішення щодо упередження зростання конфліктів, неприпустимості сепаратистських проявів, закликів і дій, попередження і припинення фактів самоправства та самосуду.

У зв’язку з останніми подіями, що мали місце в столиці, потребує посилення роботи щодо, так званих, псевдоактивістів Євромайдану, які фактично займаються рекетом та лобіюють інтереси окремих громадян.

Вирішено також взятися за покращення роботи по виявленню незареєстрованої вогнепальної зброї, місць розповсюдження неповнолітнім тютюнових виробів та алкогольних напоїв.

Постановою координаційної наради було доручено керівникам правоохоронних органів Святошинського району:

- вжити додаткових узгоджених заходів щодо зміцнення законності та профілактики злочинності і корупції в районі, протидії злочинам проти життя та здоров’я громадян, основ національної безпеки, контрабанди зброї, боєприпасів і вибухових речовин;

- вирішити питання щодо залучення до патрулювання району членів громадських формувань;

- провести широку профілактичну роботу, спрямовану на попередження злочинів в громадських місцях;

- посилити діяльність правоохоронних органів при виявленні осіб, які ухиляються від призову до лав Збройних Сил;

- активізувати діяльність щодо припинення діяльності фіктивних СПД та конвертаційних центрів;

- провести комплексні перевірки діяльності посадових осіб органів державної влади, з метою виявлення фактів корупційних діянь.

Результати виконання постанови координаційної наради будуть заслухані в грудні 2014 року.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації.

Перейти до спискуВерсiя для друку