Портал в режимі тестування та наповнення
Меню
  • Доступність
  • A-
    A+
  • Стара версія
Святошинська районна в місті Києві державна адміністрація
офіційний вебпортал

В Святошині відбулись навчання з цивільної оборони (фото)

Опубліковано 23 липня 2014 року о 17:49

23 липня в приміщенні Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації відбулися заняття з цивільної оборони.

Підготували та провели заняття начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Юрій Анатолійович Іщенко та заступник начальника курсів цивільного захисту м. Києва Ігор Володимирович Цитлес.

Участь у занятті взяли працівники держадміністрації, комунальних підприємств, закладів, установ району різних форм власності, керівники та представники ринкової мережі району, власники торгівельно-розважальних центрів, розташованих на території району.

Відкрив заняття голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Кулик.

«Ми повинні знати і вміти оперативно і ефективно реагувати на надзвичайні ситуації будь-якого характеру. Саме від нашої правильної блискавичної реакції залежатиме не лише наше власне життя, але й життя людей, які знаходяться поруч», - зазначив очільник району.

На початку заняття присутні переглянули короткий фільм про структуру та основні напрямки діяльності Державної служби України з надзвичайних ситуацій та ознайомилися з роботою рятувальників.

Також на занятті було відпрацьовано алгоритм поведінки під час виникнення можливих надзвичайних ситуацій техногенного, природного характеру, соціальних та воєнних ситуацій в залежності від рівня їх складності та обсягів заподіяних наслідків.

Доповідач детально зупинився на класифікації надзвичайних ситуацій та їх видах, ознайомив присутніх з основами захисту та діями населення у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій, з системою оповіщення міста у випадку виникнення надзвичайної ситуації та роботою пересувних гучномовців, довів до відома присутніх кількість та місця розташування захисних споруд цивільного захисту населення, ознайомив з потенційними загрозами в м. Києві вцілому та потенційно небезпечними об’єктами в Святошинському районі зокрема.

Крім цього було надано рекомендації щодо першочергових дій населення у разі виникнення надзвичайної ситуації, і продемонстровано цілий ряд засобів індивідуального захисту та надано корисні поради щодо поведінки людини при взаємодії з небезпечними хімічними речовинами.

Особливо детально доповідачі зупинилися на надзвичайних ситуаціях соціального характеру, зокрема загрозі тероризму.

З основними рекомендаціями щодо дій населення у надзвичайних ситуаціях можна ознайомитися на офіційному сайті Державної служби України з надзвичайних ситуацій у рубриці «Абетка безпеки» http://www.mns.gov.ua

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux