Головна  →  Новини  →  23 липня 2014

Як заощадити та зберегти тепло в квартирах!

Шановні святошинці! З огляду на складну економічну ситуацію в державі, звертаємо вашу увагу на ряд нехитрих порад від компанії ПАТ «Київенерго», що дозволять заощадити та зберегти тепло в Ваших квартирах.

Наші будинки далекі від енергоефективних. Багато тепла просто виходить назовні,  але в наших силах максимально втримати таке необхідне тепло.

Стіни і стелі

Пофарбуйте в білий колір. Біла стіна відбиває 80% променів. Для порівняння: темно-зелена поверхня відбиває тільки 15% світла, чорна — 9%. Не нехтуйте природнім освітленням!

Радіатор

Перевірте систему опалення будинку,  старе обладнання замініть на нове. Не закривайте одягом або меблями — це знижує ефективність їхньої роботи на 20%. Встановіть термостатичний вентиль на радіатор, щоб регулювати кількість необхідного тепла. Батарея, пофарбована в темний колір, віддає на 5-10% тепла більше, ніж пофарбована світлою фарбою. Шар фарби не повинен бути занадто товстим, що негативно позначиться на її тепловіддачі.

Стіна за радіатором

Встановіть цій стіні (за радіатором) тепловідбивний екран з фольги або подібних матеріалів, які направлятимуть тепло всередину приміщення.

Підлога

Система опалення «тепла підлога» більш ефективна, адже допомагає зберегти тепло навіть за наявності килиму на підлозі.

Вікна

Слідкуйте за тим, щоб вікна були герметично зачиненні. Це допоможе зберегти до 20% загальних втрат тепла в оселі. Бажано, щоб вікна були з подвійним або потрійним заскленням, а балкони та лоджії засклені склопакетами — це зменшить втрати тепла до 50%. Встановіть на вікна тепловідбивну плівку; вона пропускає 80% видимого світла, а всередині квартири відбиває близько 90% теплового випромінювання, що дозволяє зберегти тепло в приміщенні взимку і прохолоду влітку.

Вхідні двері та двері під’їзду

Слідкуйте за тим, щоб двері були герметично зачиненні. Це допоможе зберегти до 20% загальних втрат тепла в оселі.

 

Джерело: управління житлово-комунального господарства 

Перейти до спискуВерсiя для друку