Головна  →  Новини  →  23 липня 2014

На розширеному засіданні оперативного штабу Святошина обговорили першочергові завдання енергозбереження та забезпечення сталої роботи районного господарства в осінньо-зимовий період (фото)

На розширеному засіданні оперативного штабу Святошина обговорили першочергові завдання енергозбереження та забезпечення сталої роботи районного господарства в осінньо-зимовий період (фото)

24 липня в Святошинській районній в місті Києві державній адміністрації відбулося розширене засідання оперативного штабу. Це засідання стало першим в столиці, участь в якому взяли представники департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА.

Нагадаємо, що у зв'язку з напруженою політичною ситуацією, Кабінет Міністрів затвердив програму енергозбереження, яка передбачає скорочення використання природного газу в опалювальний період на 30%. Це вимушені заходи економії, реалізація яких дозволить пережити холодні місяці року.

З метою донесення до населення актуальності проблеми з поставками газу, керівництвом міста було прийнято рішення проводити виїзні сумісні наради в районах, що дадуть можливість оперативного прийняття ефективних рішень на місцях.

Участь у засіданні штабу взяли голова Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Олександр Кулик та його заступники, а також заступники директора департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА: начальник управління контролю експлуатації житлово-комунальної інфраструктури Володимир Баженов, начальник управління енергоефективності В’ячеслав Лісовик, начальник управління розвитку та реформування житлово-комунальної інфраструктури Олександр Малихін, а також представники теплопостачальних організацій міста, керівники структурних підрозділів та самостійних управлінь Святошинської держадміністрації, начальник Святошинського РУГУ МВС України в м. Києві Кучма І.Б., керівники комунальних підприємств району (КП «Дирекція з утримання та обслуговування житлового фонду Святошинського району м. Києва», КП «РЕО 1-7, 9, 10», КП «ШЕУ», КП «УЗН»), представники ПАТ «Отіс», РТМ «Святошино», РТМ «Нивки» ПАТ «Київенерго», РЕКМ-3 ПАТ «Київводоканал» та інші.

На порядку денному штабу - підготовка до зими, розробка районної програми енергозбереження, проведення широкої інформаційно-роз’яснювальної роботи серед мешканців щодо енергозбереження, забезпечення сталого функціонування об’єктів житлово-комунальної інфраструктури в осінньо – зимовий період 2014–2015 років.

Ситуація з поставками газу в державі досить напружена, тому сьогодні ще є час виконати організаційно – технічні заходи, розпочати плідну роботу по підготовці до опалювального сезону в особливих умовах, знайти шляхи вирішення питань забезпечення сталої роботи районного господарства в осінньо-зимовий період, відповідно до встановлених лімітів.

Осінній період у столиці буде непростий: доведеться жорстко економити, як природний газ, так і електроенергію. З цим погоджуються і представники столичної, і районної влади.

З урахуванням підвищення цін на енергоносії районне господарство буде намагатися перейти на технології енергозбереження.

Наразі в кожному районі міста створюватимуться робочі групи по розробці комплексних заходів щодо енергозбереження в осінньо-зимовий період.

Зокрема розглядатиметься можливість: переведення об’єктів житлово-комунальної сфери на двох тарифне опалення, почергового відключення об’єктів, підігрів допоміжними засобами об’єктів соціальної сфери, утеплення вхідних груп житлових будинків, сходових клітин, ліфтових шахт та загалом під’їздів.

Особлива ставка буде робитися на просвітницькі методи, що передбачають вплив на безпосереднього споживача, формування нової споживчої культури, заснованої на дбайливому природокористуванні та свідомому виборі енергозберігаючих технологій.

З цією метою планується залучення закладів освіти району до проведення широкої інформаційно - роз’яснювальної кампанії щодо енергозбереження в житловому секторі та активна робота комунальних підприємств району з метою спонукання мешканців до системних заходів з енергозбереження та вирішення нагальних проблем утеплення житлових будинків.

Вже днями розпочнеться і централізоване навчання енегроменеджерів для кращого забезпечення роботи галузей гуманітарного комплексу району.

Під час засідання було прийнято рішення до кінця тижня надати до департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА розрахунки коштів на першочергове вирішення потреб житлово-комунальної сфери району.

З огляду на розпочату роботу по підготовці до осінньо-зимового періоду, було акцентовано увагу на здійсненні заходів щодо забезпечення безперешкодного руху транспорту та пішоходів на вулично-шляховій мережі району у зимовий період. Зокрема щодо заготовки технічної солі та піску, переведення спецтехніки на режим роботи в осінньо-зимовий період, забезпечення технічних працівників комунальних служб спецодягом та шансовим інструментом.

Наразі в районі розглядаються шляхи співпраці з територіальними підрозділами Міністерства надзвичайних ситуацій України, великими промисловими підприємствами та військовими частинами, що базуються на території району, з метою залучення їх ресурсів для забезпечення непереривної роботи основних об’єктів соціальної та гуманітарної сфер.

Вже за результатами проведення оперативного штабу в районі відбудеться ряд нарад з представниками житлово - будівельних кооперативів, об’єднань співвласників багатоквартирного будинку та інших суб’єктів господарювання і установ, з метою доведення постанов Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері комунальних послуг стосовно підвищення тарифів на комунальні послуги з централізованого опалення, централізованого водопостачання і водовідведення, що надаються населенню.

Під час розширеного засідання були обговорені й інші проблеми у галузі ЖКГ, зокрема у сфері електроенергетики, тепло-, водопостачання та водовідведення, що можуть призвести до техногенних катастроф.

Прозвучала й слушна думка щодо необхідності нормалізації міського бюджету та його розподілу згідно із реаліями сьогодення.

З усіх порушених під час обговорення питань були ухвалені відповідні рішення та надані доручення відповідальним виконавцям.

 

Джерело: відділ з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації

Перейти до спискуВерсiя для друку