Головна  →  Новини  →  24 квітня 2014

Засідання комісії з питань виконання зобов’язань перед бюджетом, охорони праці та своєчасної оплати праці

Під головуванням заступника голови Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Пазенко Н.С. проведено 23.04.2014 засідання комісії з питань виконання зобов’язань перед бюджетом, охорони праці та своєчасної і не нижче визначеного державою мінімального розміру оплати праці, використання та охорони земель, інших природних ресурсів з порядком денним:

-         про стан нарахування заробітної плати на підприємствах Святошинського району м. Києва;

-         про стан погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, установах, організаціях Святошинського району м. Києва;

-         використання землі та повнота надходження плати у Святошинському

районі за землю до бюджету міста Києва.

На засідання районної комісії було запрошено керівників 34-х підприємств району. В засіданні  взяли участь представники 16-ти підприємств, в тому числі п’ять керівників підприємств-боржників із виплати заробітної плати.

У вступному слові Пазенко Н. С.  наголосила на необхідності дотримання законодавства при оформленні працівників на роботу, забезпеченні їм повної зайнятості та гідної і своєчасної оплати праці.

Кожен керівник  підприємства, установи, організації незалежно від форми власності, фізична особа-підприємець  повинен розуміти, що своєчасна виплата гідної заробітної плати, це підтримка пенсіонерів, які працювали на ваших підприємствах та працюючих, які в майбутньому мають отримувати пенсію на яку можна прожити.

Всі керівники підприємств чітко виконують терміни подачі звітів до податкової інспекції, але більшість з них потребують консультацій та роз’яснень щодо заповнення відповідних форм.

Відчутна робота управління праці щодо погашення заборгованості із виплати заробітної плати, про що свідчить зменшення суми заборгованості на підприємствах району на 2,2 млн. грн.

Інформацію керівників підприємств, що взяли участь у засіданні районної комісії, взято до відома. За результатами засідання комісії прийнято рішення при неможливості забезпечення працівникам повної зайнятості рекомендувати керівникам підприємств укладати з працівниками цивільно-правові угоди, а також переглянути фінансові можливості підприємства з метою підвищення розміру середньомісячної заробітної плати протягом 2014 року до рівня середньої по галузі у м. Києві. Керівників підприємств-боржників рішенням комісії зобов’язано скласти графіки погашення заборгованості із виплати заробітної плати, неухильно їх дотримуватись та не допускати заборгованості із виплати заробітної плати у майбутньому.

Управлінням праці та соціального захисту населення Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації постійно проводиться робота щодо своєчасної і не нижче мінімальної виплати заробітної плати на підприємствах району.

 

Джерело: управління праці та соціального захисту населення святошинського району. 

Перейти до спискуВерсiя для друку